Paroda
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno pedagogų kvalifikacijos centre (Vytauto pr. 44) atidaryta vaikų, tėvų ir pedagogų kūrybinių darbų paroda „Gėlės“, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Parodą surengė Kauno Šančių lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo pedagogė metodininkė Kristina Pugalskienė ir auklėtoja metodininkė Felicija Šlipaitienė.

Abi pedagogės yra Kauno apskrities ikimokyklinių įstaigų dailės ugdytojų draugijos narės. Neatsiejamais parodos globėjais ir pagalbininkais tapo Kauno pedagogų kvalifikacijos centro vadovė Rasa Bortkevičienė ir metodininkė organizatorė Audronė Antanavičienė.

Jau devynis pavasarius projekto organizatorės sukviečia Kauno ikimokyklinių įstaigų ugdytinius kartu su pedagogais ir tėveliais į edukacinį projektą „Pavasaris eina gėlių takais“, kuris prasideda apsilankymu VDU Botanikos sode stebint gamtoje augalų įvairovę, grožintis spalvų, kvapų, garsų gausa.

Kitas etapas – stebėjimuose dalyvavę pedagogai renkasi į metodinį renginį, kuriame, padedami jau minėtų pedagogių Kristinos ir Felicijos, tobulina savo profesines kompetencijas vaikų meninės raiškos srityje. Vaikai, tėvai ir pedagogai savo patirtus įspūdžius perteikia dailės darbuose, kurie buvo eksponuojami įvairiose miesto erdvėse. Per visą projekto gyvavimo laiką stebėjimo ir atradimo džiaugsmą patyrė daugiau kaip 2 tūkstančiai vaikų ir apie 200 pedagogų.

Tradicinis devintasis edukacinis meno projektas „Pavasaris eina gėlių takais 2011“ prasidėjo gegužės 10 d., kai VDU Botanikos sode apsilankė 218 vaikų, lydimi 30 pedagogų bei tėvų. Juos pasitiko ir su augalais supažindino VDU botanikos sodo vyr. agronomė Vitalija Petrauskaitė ir ekskursijų vadovė Aušra Mačionienė.

Per devynerius metus vaikų kūrybiniai darbai buvo atliekami įvairiomis technikomis: tapymas guašu, liejimas akvarele, aplikacija, popieriaus plastika, mozaika, grotažas, darbai iš gamtinės medžiagos, tapymas ant „sendinto” popieriaus. O šiemet gėlių žiedus iš įvairių medžiagų kūrė 103 vaikai, tėvai ir 59 pedagogai iš 16 Kauno ikimokyklinių įstaigų.

Šių metų projekte sukurtus pavasario gėlių žiedus skiriame viso pasaulio vaikams. Mūsų, suaugusiųjų, pareiga rūpintis, saugoti ir gerbti vaikų teises į laimingą ir prasmingą vaikystę.

Paroda Kauno pedagogų kvalifikacijos centre vyksta birželio 1 – liepos 1 dienomis, I aukšto fojė. Kviečiame apsilankyti.

Kauno pedagogų kvalifikacijos centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: