(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Graikijos žiniasklaidoje sklidusios kalbos pasitvirtino ir lemiamose sezono kovose Kauno „Žalgirio“ komandai vadovaus naujas vyriausiasis treneris iš Graikijos.

Šiandien naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Elias Zouros atvyko į Lietuvą. Komandos vairą į savo rankas graikų krepšinio specialistas perims po rungtynių su Prienų „Rūdupiu“. Jis šiame poste pakeis laikinai ekipai vadovavusį Rimantą Grigą, kuris lieka „Žalgiryje“ bei toliau eis sporto direktoriaus pareigas.

Kauno komandos trenerių štabe lieka Oliveris Kostičius, tačiau nuo šiol jis bus ne vienintelis trenerio asistentas. Kartu su E.Zourosu į Lietuvą šeštadienį atvyko ir graikas Giorgos Ketselidis.

Šeštadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovai su Prienų „Rūdupio“ klubu „Žalgiriui“ dar vadovaus R.Grigas. Tiesa, po šios dvikovos „Žalgirio“ vairas bus pilnai patikėtas graikui.

Pastaruosius pusketvirto sezono E.Zouros sėkmingai dirbo gimtinės „Panellinios“ vyriausiuoju treneriu. Praėjusiame sezone jam pavyko ekipą atvesti iki pat Europos taurės turnyro pusfinalio, o pats strategas buvo pripažintas geriausiu Europos taurės treneriu.

44 metų treneris savo karjeroje daugiausia dirbo su gimtosios šalies klubais. 2000-2002 m. E.Zouros vadovavo Graikijos grandui Pirėjo „Olympiacos“, o 2005-2006 m. – Salonikų „Aris“. aujasis žalgiriečių treneris taip pat yra treniravęs Libano ir Prancūzijos ekipas – Beiruto „Sagesse“ ir Paryžiaus „Basket Racing“.

Nemažai patirties turi ir jo asistentas G.Ketselidis, kuris yra dirbęs vyriausiuoju treneriu Graikijos antrosios lygos klubuose, o pastaraisiais metais buvo E.Zouroso asistentas „Panellinios“ komandoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: