KMN archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) spalio 19 d., penktadienį, 18 val., garso ir vaizdo performansas „MAIRONIS, KALANTA ir AŠ“.

Idėja – Zita Bružaitė, scenarijus – Herkus Kunčius, režisūra – Tomas Stirna. Atlikėjai: aktorius Remigijus Endriukaitis, vokalinis ansamblis „Balsai“ (meno vadovas Egidijus Kaveckas), perkusininkas Arvydas Joffė, DJ: Benas Sakalauskas (Benua) ir Andrius Kauklys (Alien). Kviečiame.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val. ir prieš renginį), o taip pat visose TIKETA kasose (aptarnavimo mokestis 4 Lt). Bilieto kaina 15 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 10 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Iškilias istorines datas ir reikšmingus kultūros bei meno įvykius galima pažymėti tradiciškai, tačiau galima atsispirti nuo tradicinių formatų ir paieškoti kitokių turinio išpildymo sprendimų…

Garso ir vaizdo performansas „MAIRONIS, KALANTA IR AŠ“ byloja apie kūrybingesnius tradicijos įprasminimo būdus, netikėtas, tačiau prasmingas bei giliamintiškas jungtis. Todėl nelauktu, netikėtu, tarpdiscipliniu žvilgsniu siekiama ne tik prisiminti, bet ir naujai, šiuolaikiškai bei gyvai perprasminti, aktualizuoti (kas labai tiktų jaunų, smalsių, kiekvieną kartą laukiančių kažko naujo ir gaivaus, žmonių lūkesčiams) svarbius Lietuvos kultūrai ir istorijai įvykius: 2012 m. poeto Maironio 150–sias gimimo metines, 40–sias disidento Romo Kalantos savanoriško išėjimo metines.

Garso, vaizdo, skaitymo ir gyvo atlikimo organiška sinteze bus pravesta gija per tam tikrus kodinius žodžius – „Tėvynė“, „tikėjimas“, „laisvė“, „meilė“, „viltis“ – tarsi parodantis minėtų žodžių ir emocijų prasmę skirtingu laiku: XX a. pradžioje – Maironis, su nepriklausomos Lietuvos euforija ir dainuojančios Lietuvos chorų gadyne; XX a. viduryje – Romas Kalanta su sovietiniais gniaužtais laisvei, hipių muzika ir filosofija; XXI a. pradžioje „Aš“ – dabartinis jaunas DJ kūrėjas: atviras, globalus, mobilus, kūrybingas ir veržlus, energingai užpildantis klubines zonas.

Į tokio performanso komandą įsijungė naujovių nestokojantys, veržlūs menininkai: idėjos autorė kompozitorė Zita Bružaitė, rašytojas ir scenarijaus autorius Herkus Kunčius, režisierius Tomas Stirna, aktorius Remigijus Endriukaitis, vokalinis ansamblis „Balsai“, vadovaujamas Egidijaus Kavecko, perkusininkas Arvydas Joffė bei DJ menininkai Benas Sakalauskas (Benua) ir Andrius Kauklys (Alien).

Maironio/Juozo Naujalio, Kalantos/The Beatles laikmečio literatūrinius ir garsinius kodus palydės, supins ir galiausiai „permals“ elektroninių preparatų bei klubinės kultūros girnos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: