Garsūs Lietuvos krepšininkai kviečia piešti krepšinį
(c) Organizatorių archyvo nuotr.
R. Kaukėno piešinys

Krepšinio gerbėjų bendruomenės „Krepšinio širdis“ įkūrėjas, oficialus Lietuvos krepšinio rinktinės fotografas Tomas Tumalovičius kartu su akcijos partneriais kviečia Lietuvą piešti. Iki rugpjūčio 8 d. krepšinio aistruoliai, bent kartą gyvenime rankose laikę pieštuką ar teptuką, yra kviečiami ant popieriaus lapo pavaizduoti tai, ką jiems reiškia krepšinis.

Geriausiai įvertintų piešinių krepšinio tema autoriams atiteks neįkainojama galimybė susitikti su krepšininku Linu Kleiza. Akciją palaiko ir savo linksmais piešiniais dalinasi žymiausi mūsų šalies krepšininkai – Šarūnas Jasikevičius, Darjušas Lavrinovičius, Ramūnas Šiškauskas, Rimantas Kaukėnas, Darius Songaila, Jonas Mačiulis ir kt.

„Tiek krepšinio fanai, tiek krepšininkai yra labai kūrybingos asmenybės, tad tiesiog reikia suteikti galimybę visiems jiems pasireikšti, o žinant neabejotiną krepšininkų autoritetą jauniesiems fanams – tai gali būti puiki paskata ugdyti kūrybiškumą, saviraišką ir dovanoti visiems labai daug šypsenų, – įsitikinęs T. Tumalovičius. – Džiugu, kad krepšininkai nepabijojo viešai parodyti savo piešinių, kurie kabos parodose tarp daugelio fanų atsiųstų eksponatų“. T. Tumalovičiaus nuomone, ši akcija tampa gražiu iššūkiu visuomenei nupiešti gražiau už krepšininkus.

Konkurso „Piešiu krepšinį“ nuostatai skelbiami svetainėje www.piesiukrepsini.lt. Piešinius galima nešti arba siųsti į „Akropolio“ informacijos centrus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar Šiauliuose. Piešiniui keliami techniniai reikalavimai: ne didesnis nei A3 dydžio, originalus ir pieštas savarankiškai, bet kokiomis priemonėmis, išskyrus kompiuterinę grafiką.

Konkurso „Piešiu krepšinį“ darbų vertinimas vyks trimis etapais: liepos 25-27 d., rugpjūčio 1-3 d. ir rugpjūčio 8-11 dienomis geriausi komisijos atrinkti piešiniai bus atiduoti vertinti visuomenei. Finalininkai paaiškės rugpjūčio 15 dieną.

Geriausiai finale komisijos ir krepšininkų įvertintiems piešinių autoriams taip pat atiteks akcijos rėmėjų prizai. Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos simpatijos prizo laimėtojui atiteks nacionalinio transliuotojo dovana.

Bendruomenė „Krepšinio širdis“ vienija beveik 75 tūkst. krepšinio gerbėjų, kurie bendrauja socialinio tinklo „Facebook“ svetainėje, adresu www.facebook.com/krepsiniosirdis.

Kvietimas piešti krepšinį: http://www.youtube.com/watch?v=bAbdsnBYGKg.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: