lsdp.lt archyvo nuotr.

Lietuvos premjeras sako, kad Rusijos dujų koncerno “Gazprom” ir jo iš dalies valdomos bendrovės “Lietuvos dujos” sutartyje siekiama įtvirtinti naują dujų kainos formulę. Algirdas Butkevičius sako, kad gruodžio pabaigoje įvykęs vieno “Gazprom” vadovų ir Lietuvos energetikos ministro susitikimas turėjo tokį tikslą.

“Aš manau, kad šitas susitikimas buvo reikalingas dar ir dėl to, kad nebūtų vienašališkai vėl priimta ar pritaikyta tam tikra formulė, pagal kurią skaičiuojama dujų kaina. Mūsų tikslas yra kalbėtis ir stengtis – derantis – kad dujų kaina Lietuvai būtų sumažinta”, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovas, komentuodamas “Gazprom” viceprezidento, “Gazprom export” vadovo Aleksandro Medvedevo ir Jaroslavo Neverovičiaus susitikimą Vilniuje.

Pasak A.Butkevičiaus, A.Medvedevas gruodžio 20 dieną dalyvavo “Lietuvos dujų”valdybos posėdyje, kuriame turėjo būti tvirtinama, jo žodžiais, nauja dujų tiekimo Lietuvai sutartis, nes ankstesnė sutartis baigėsi gruodžio 31 dieną.

“Jie buvo pasiprašę susitikimo su manimi, bet kadangi nebuvo numatyta darbotvarkėje, apie ką bus kalbama, tai buvo susitikimas tik su energetikos ministru – dėl to, kad Energetikos ministerijos atstovas taip pat yra deleguotas į valdybą”, – sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičius anksčiau minėjo, kad Lietuva norėtų maždaug penktadalių pigesnių dujų ir teigė, jog jo vadovaujama Vyriausybė bandys įtikinti ” Gazprom” sumažinti dujų kainą. Planuota suburti darbo grupę deryboms su “Gazprom”, be to sausį planuojamas tarpvyriausybinis susitikimas su Rusijos pareigūnais.

A.Butkevičius yra sakęs, jog su “Gazprom” bus ne kariaujama, o kalbama diplomatine kalba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: