Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Valstybės valdomi “Lietuvos geležinkeliai” prognozuoja, jog šiemet prireiks 1,4 tūkst.-1,6 tūkst. vagonų grūdams gabenti.

Bendrovė pranešė tam numačiusi 1121 vagoną, dar maždaug 400-500 grūdvežių tikimasi sulaukti iš Baltarusijos ir Ukrainos.

“Siekdami spręsti problemą bei išnuomoti itin paklausius grūdams vežti skirtus vagonus organizavome susitikimus su Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacija, perdirbėjais, eksportuotojais, kitomis įmonėmis. Suderinome sąlygas ir tarpusavio bendradarbiavimo galimybes bei parengėme vežimų organizavimo ir vagonų nuomos sutartis”, – pranešime spaudai sakė “Lietuvos geležinkelių” Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas plėtrai Saulius Stasiūnas.

“Lietuvos geležinkeliai” šiuo metu jau yra išnuomoję visus 1121 grūdus galinčius gabenti vagonus. Baltarusijos geležinkeliai numato skirti 200-300 vagonų, iš Ukrainos geležinkelių tikimasi sulaukti dar 100-200 vagonų.

“Manome, kad 1400-1600 grūdvežių parko pakaks laiku ir tinkamai aptarnauti šių metų lietuviškąjį grūdų derlių”, – sakė S. Stasiūnas.

Pernai Lietuvoje grūdų derlius siekė 4,1 mln. tonų, o jam aptarnauti buvo skirta daugiau kaip 1,7 tūkst. grūdvežių. Šių metų grūdų derlius turėtų siekti apie 3,8 mln. tonų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: