Gėlių gatvė Ringauduose nebus siaurinama
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Ringauduose prasidėjo Gėlių gatvės šaligatvio rekonstrukcija. Kadangi šioje gatvėje yra mokykla, parduotuvė, parkelis, intensyvus pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimas, projektuotojai suprojektavo 6 metrų pločio, 2 eismo juostų gatvę su 2 metrų pločio šaligatviais.

Ringaudų gyventojai nori, kad rekonstruojant šaligatvį nebūtų siaurinama gatvės važiuojamoji dalis. Toks pageidavimas buvo išsakytas gyventojų ir Kauno rajono savivaldybės administracijos susitikime.

Kauno rajono savivaldybė, atsižvelgdama į Ringaudų gyventojų pageidavimą išlaikyti 7 m pločio gatvės važiuojamąją dalį, nurodė projektuotojams dar kartą išnagrinėti judėjimo srautus, įvertinti jos svarbą miestelio gyventojams, patikslinti projektą, kad ji nesusiaurėtų, nebūtų pažeisti saugumo reikalavimai dėl inžinerinių tinklų vedimo, dėl transporto judėjimo šia gatve. Planuojama, kad bus siaurinama projekte šalia šaligatvio numatyta žalioji zona.

Šiuo metu Savivaldybės užsakymu projektas tikslinamas pagal Ringaudų gyventojų prašymą. Kauno rajono savivaldybės administracija informuoja, kad dėl tikslinimo gali užsitęsti projekto darbų užbaigimo terminas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: