(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ministerijoje priėmė Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorių J.E. Hansą Peterį Anneną.

Pagrindinis susitikimo, įvykusio VFR ambasadoriaus iniciatyva, tikslas – pristatyti siūlymą vienoje iš Lietuvos mokyklų eksperimento tvarka taikyti CLIL metodą, t. y. sustiprintai mokyti vokiečių kalbos, pagrindinio ir viduriniojo ugdymo pakopoje palaipsniui nuo integruotų modulių taikymo pereiti prie vieno arba dviejų dalykų mokymo vokiečių kalba.
Pasak ambasadoriaus, toks kalbos mokymo metodas sudarytų galimybes geriau išmokti vokiečių kalbą.
Pirmajam eksperimentui galėtų būti pasirinkta Vilniaus Jėzuitų gimnazija.

Ministras Gintaras Steponavičius patvirtino, kad tokią iniciatyvą remia ir pasiūlė praktinius idėjos įgyvendinimo klausimus detaliau aptarti su ekspertais. Susitarta, kad ministerijos darbuotojai inicijuos susitikimą su gimnazijos vadovu ir ambasados atstovais, kurio metu aptars visus galimus praktinius įgyvendinimo klausimus, išryškins problemas ir galimus jų sprendimo būdus.

Tikimasi, jog šis projektas Jėzuitų gimnazijoje galėtų būti pradėtas jau nuo ateinančių mokslo metų. Vėliau panašūs projektai galėtų būti vykdomi ir kitose Lietuvos mokyklose.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: