(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienio rytą, rugsėjo 30 d., Kauno miesto mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas, nuvykęs į „Girstučio“ statybvietę ir radęs mirtiną tylą, konstatavo – rekonstrukcija nevyksta.

Iš Vyriausybės investicijų programos baseinui rekonstruoti šiemet buvo skirta 5,6 mln. litų, tačiau kol kas įsisavinta tik nedidelė dalis lėšų. Iškilo grėsmė, kad miestui svarbus projektas gali būti neįgyvendintas.

Apie „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukciją viešos diskusijos netyla jau kuris laikas – dėl įstrigusių darbų miesto vadovai ketino nutraukti sutartį su rangovu UAB „Sienojus“. Rangovui po savivaldybės perspėjimų, pateikus realų darbų atlikimo grafiką, rekonstrukcijos pabaigos terminas nukeltas iki 2012 m. spalio mėnesio pabaigos.

Rekonstrukcijos eigą nuolat sekė meras Rimantas Mikaitis, kiti miesto vadovai, kurie patys ne kartą vyko į statybvietę aiškintis iškilusių nesklandumų.

„Tokių metodų, kuriuos naudoja darbus atliekanti bendrovė „Sienojus“ dar neteko matyti. Jie akivaizdžiai kenkia miestui“, – nepasitenkinimo neslėpė K. Kriščiūnas.

Vicemeras nusprendė inicijuoti, kad būtų imtasi visų teisinių priemonių: iš pradžių pareikalauti, kad būtų sumokėti delspinigiai už vėluojančius ir neatliktus darbus. Darbams nepajudėjus – savivaldybei būtų tikslinga nutraukti sutartį, pasiimti iš rangovo garantiją ir skelbti naują konkursą darbams atlikti.

Sporto komplekso statyba trunka beveik keturis metus. „Girstučio“ rekonstrukcija finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, Vyriausybės investicijų programos ir Kauno miesto savivaldybė lėšomis. Bendra projekto vertė – apie 21 mln. litų.

Nutraukus sutartį su rangovu, iškiltų grėsmė prarasti lėšas skirtas iš Vyriausybės investicijų programos, tačiau vicemeras K.Kriščiūnas nelinkęs nuogąstauti – jo manymu, galima pasiekti, kad tos lėšos nukeliautų į kitus Kauno objektus, o „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcijai lėšos būtų paskirtos jau iš kitų metų biudžeto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: