© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nemokia pasiskelbusi kelionių agentūra “Go Planet Travel” jau kurį laiką buvo vertinama kaip rizikinga, bet priekaištų iš institucijų dėl to nesigirdėjo, o vartotojai, susivilioję žema kaina, drąsiai pirko keliones, rašo “Verslo žinios”.

Kreditų biuras “Creditinfo” jau nuo šių metų pavasario “Go Planet Travel” bankrotą vertino aukščiausia rizika. Aukščiausią bankroto tikimybę, pasak vertintojų, nulėmė šios įmonės turto areštų istorija, teismai dėl skolų, dažnas vadovų keitimasis, staigiai išaugęs domėjimasis įmone bei neigiamos įmonės vadovų verslo sąsajos.

“Visi pamena, kad bankrutavus turizmo rinkoje veikusiai įmonei “Star Team Group”, milijoniniai nuostoliai nei keliautojams, nei valstybei nepadengti iki šiol. Atkreipiu dėmesį į tai, kad bankroto sugriautam klientų pasitikėjimui atkurti rinkoje likusiems kelionių organizatoriams prireikė ne vienerių metų. O kokius veiksmus priėmė atsakinga institucija, kad nestabilumo situacija nesikartotų? Šiandienos padėtis rodo, jog esminių veiksmų kaip ir nebuvo atlikta”, – sakė Lietuvos turizmo asociacijos vadovė Danutė Mažeikaitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: