(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šios savaitės pradžioje (sausio 17 d.), reaguodamas į išaugusį sergamumą gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI), epidemiją paskelbė Prienų rajono ir Kauno miesto savivaldybėse, kur sergamumo rodikliai didesni nei kitose šalies vietose bei nemažą dali susirgimų sudaro gripas. Ketvirtadienį, sausio 20 d., tokį sprendimą priėmė ir Varėnos rajono savivaldybė.

Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba (VVSPT) ragina šiuo laikotarpiu būti atidiems savo ir aplinkinių sveikatai. Gripo ir jo komplikacijų išvengti geriausiai padeda skiepai, tačiau nereiktų nuvertinti ir elementarių asmens apsaugos priemonių. Visuomenės sveikatos specialistai sergamumo pakilimo laikotarpiu rekomenduoja kuo dažniau plauti ir dezinfekuoti rankas, stengtis neliesti rankomis nosies, burnos ir akių, vengti nebūtinų renginių, apriboti lankymąsi dideliuose žmonių sambūriuose, išlaikyti bent 1 m atstumą iki čiaudinčių ir kostinčių žmonių.

„Ypač atsakingi būkite susirgę, – ragina VVSPT atstovai. – Jei susirgote, kreipkitės į gydytoją, pasistenkite neapkrėsti aplinkinių – kosėdami ir čiaudėdami užsidenkite burną ir nosį, naudokite vienkartines servetėles.“

Daugiau apie asmenines apsisaugojimo nuo gripo ir ŪVKTI priemones rasite VVSPT puslapyje.

Kauno visuomenės sveikatos centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: