(c) sxc.xchng archyvo nuotr.

Gyvūnų globėjų asociacija, besirūpinanti naminių ir laukinių gyvūnų gerove, ragina visus prisidėti gelbstint prišalusius laukinius vandens paukščius ir juos maitinant. Nors Lietuvą užklupus rekordiniams šalčiams bei pūgoms Gyvūnų globėjų asociacija jau sulaukia daug apie rastą paukštį informuojančių žmonių skambučių, upėse masiškai šąlančius ir į prieglaudą atvežtus gyvūnus tampa sudėtinga išmaitinti.

„Džiaugiamės, kad sulaukiame vis daugiau skambučių iš žmonių, pastebėjusių nusilpusius vandens paukščius, tačiau patys nebepajėgiame jų visų išmaitinti, todėl visus skatiname atrasti laiko palesinti Lietuvoje žiemoti likusius paukščius. Esame dėkingi UAB „Fazer kepyklų“ atstovams, kurie patys savo iniciatyva susisiekė su mumis, norėdami suteikti pagalbą, – teigia Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis. – Tikimės, kad ir kiti verslininkai paseks jų pavyzdžiu.“ Gyvūnų globėjų asociacija ir UAB „Fazer kepyklos“, gaminanti „Gardėsio“ prekiniu ženklu pažymėtus duonos produktus, pasirašė ilgalaikės paramos sutartį, pagal kurią kepykla rems organizaciją duonos likučiais, nebetinkamais prekybai. „Sotiems paukščiams šaltis nėra toks baisus, todėl pamaitintiems paukščiams išgyventi lengviau,“ – komentuoja V. Gustaitis.

„Duonos produkcija nuolat remiame įvairias socialiai remtinas žmonių grupes, tačiau kiekvieną savaitę turime ir įvairių duonos gaminių likučių, kurie yra netinkami prekybai bei žmonių vartojimui.

Džiaugiamės, kad nuo šiol įvairius apipjaustymus, nekondicinius gaminius ir kitus likučius galėsime panaudoti prasmingai. Šiuo metu Lietuvoje žiemoti likusiems laukiniams paukščiams tai bus lesalas, padėsiantis išgyventi,“ – teigia UAB „Fazer kepyklos“ prekybos direktorius Mindaugas Snarskis. Ilgalaikės paramos sutartį pasirašiusios kepyklos duonos likučiai kitais metų laikais bus naudojami kitiems laukiniams ar naminiams gyvūnams maitinti.

Praėjusią savaitę Kauno mieste Gyvūnų globėjų asociacija kartu su savanoriais gelbėjo apšalusias gulbes bei antis, likusias žiemą praleisti Nemune. Kirviais ir laužtuvais gelbėti paukščiai savo jėgomis nebūtų sugebėję ištrūkti iš užledėjusios upės. Nepasikeitus orams, tokios laukinių paukščių gelbėjimo akcijos bus rengiamos ir ateityje. Gyvūnų globėjų asociacija visų, radusių paliegusį ar sergantį gyvūną, kuriam reikia pagalbos, prašo įnešti jį į šiltą patalpą, pagirdyti, pamaitinti ir pranešti apie jį tel. 8 686 44828.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: