(c) Organizatorių archyvo nuotr.

“Venecijos karnavalo gal ir nepranoksime, tačiau turėtų būti linksma”, – tikina VšĮ “Hanza Kaunas 2011″ direktorius Darius Rumšas. Gegužės 19-22 dienomis vyksiančių Tarptautinių Hanzos dienų programoje numatytas Viduramžių karnavalas truks tris paras – nuo penktadienio iki sekmadienio.

Renginiui paskirta erdvė nuo požeminės pėsčiųjų perėjos Vilniaus gatvėje iki Rotušės aikštės. Tradicinėmis amatininkų ir tautodailininkų mugėmis garsėjančioje gatvėje šį kartą nebus prekiaujama – ji atsiskleis kitomis spalvomis.

Dienomis čia karaliaus gatvės artistai: fakyrai, žonglieriai, klounai, akrobatai, mimai, kojūkininkai, būrėjai, magai. Viduramžių vėliavas neš spalvingais kostiumais persirengę berniukų ir jaunuolių chorai, ausų stiprumą tikrins būgnai, fanfaros ir trimitai.

Renginį papuoš įspūdinga vėliavininkų trupė iš Italijos „Storici Sbandieratori delle Contrade di Cori”.

Tačiau bene pastebimiausi margoje karnavalo eisenoje turėtų būti Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos “Atžalynas” kojūkininkai. Režisieriaus Algimanto Verbuto auklėtiniai pasaulį mato gerokai iš aukščiau, nei Arvydas Sabonis, nes vaikšto beveik pusantro metro aukščio kojūkais.

Prieš 9 metus įkurta trupė ne kartą dalyvavo tarptautiniuose gatvės teatrų festivaliuose, miestų šventėse. Treniruoti atžalyniečiai ant kojūkų gali išsilaikyti iki trijų valandų. Ir ne tik lygioje vietoje, bet ir nuokalnėse. Jie moka lipti net laiptais ir persimauti kelnes.

Viduramžių karnavalą Kauno senamiestyje pagyvins ir senovinės technikos paradas. Maždaug 100 senovinių automobilių ir motociklų judės Vilniaus gatve ir Rotušės aikšte į Santaką, kur technikos šedevrus bus galima apžiūrėti iš arti.

D.Rumšas taip pat planuoja Vilniaus gatvėje rengti grilio čempionatą, kulinarinius šou. Po atviru dangumi ketinama pristatyti viduramžių receptus, čia bus galima paskanauti senovinių patiekalų.

22 valandą karnavalo dalyvius gatvėje pakeis šokėjai. Jie čia karaliaus iki paryčių – 3 valandos.

Tarptautinių Hanzos dienų meno vadovas Andrius Žiurauskas pasakojo, kad Vilniaus gatvėje veiks penkios scenos. Jose instruktoriai mokys salsos, tango, breiko, tautinių, linijinių ir kitokių šokių.

“Karnavalas bus įdomus tik tada, jei patys jame dalyvausime. Todėl kviečiu visus šventės dalyvius, ypač kauniečius, siūdintis viduramžių drabužius, gaminti kaukes ir kelioms dienoms pasiversti linksmais personažais. Patikėkite, tokie karnavalai – geriausias būdas atsipalaiduoti ir puikus vaistas nuo susikaupusių stresų”, – ragino A.Žiurauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: