Harry Beaumonto filmas -
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Paskutinį šios vasaros ketvirtadienio, rugpjūčio 25 d., vakarą kauniečiai tradiciškai kviečiami apsilankyti nemokamoje legendinio Holivudo filmo peržiūroje iš repertuaro „Holivudo rinktiniai“. Smagi kompanija, puikūs įspūdžiai ir gera nuotaika – garantuoti.

„Man patinka geras, kokybiškas filmas. Deja, bet tokių kino teatrų programose bei juo labiau televizijos kanalų programų tinkleliuose pastaruoju metu būna vis mažiau, užtat filmų skirtų masėms, niekinių filmų parodoma – per akis, – kalbėjo operos solistas Liudas Mikalauskas.

Anot atlikėjo, sprendimas Laisvės alėjoje rodyti klasikinius Holivudo filmus išties vykęs. Projektas „Holivudo rinktiniai“ ne tik dovanoja žmonėms puikų laiką, bet ir daugelį supažindina su juostomis, kurios į kino istoriją yra įrašytos auksinėmis raidėmis. Taip pat prisideda prie Kauno miesto kultūrinio gyvenimo atgaivinimo, kas yra nepaprastai svarbu.

Smagu matyti, kaip Kaunas vis labiau šurmuliuoja, kaip mieste daugėja įvairių akcijų, projektų, iniciatyvų“, – teigė L. Mikalauskas.

Šį ketvirtadienį, rugpjūčio 25 d., visi atėjusieji į Laisvės alėjoje esantį restoraną „Miesto sodas“ galės pamatyti Harry Beaumonto filmą „Brodvėjaus melodija“ 1929 m. (ang. „The Broadway Melody“).

Tai pats seniausias klasikinis amerikietiško kino šedevras, į kiną atėjęs iš to paties pavadinimo Brodvėjaus spektaklio. Istorikai teigia, kad tai pirmas muzikinis filmas, apdovanotas „Oskarų“ ceremonijoje kaip geriausias 1929-ųjų metų filmas.

Filmo pradžia – 20 val. Jame pasakojama dviejų seserų istorija. Vodevilių aktorės seserys Henk ir Kvinė atvyksta į Niujorką ir svajoja vaidinti Brodvėjaus spektakliuose. Sesutės tikisi, kad joms padės draugas Edis Kernsas, dirbantis Frensio Zanfeldo trupėje.

Edis ir Henk seniai vienas kitą pažįsta ir net ketina susituokti, bet kai Edis pamato sužadėtinės seserį Kvinę, jam iš meilės pasimaišo protas. Dabar ir Kvinės laukia sunkus pasirinkimas, nes jai dėmesį rodo bei brangias dovanas dovanoja turtuolis Džokas Vorineris.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: