© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV režisierius ir scenaristas Darrenas Aronofsky (Darenas Aronofskis) vadovaus vasario mėnesį įvyksiančio 65-ojo Berlyno tarptautinio kino festivalio vertinimo komisijai, antradienį paskelbė organizatoriai.

“Juodosios gulbės” (Black Swan), “Imtynininko” (The Wrestler) ir šiemetinio blokbasterio “Nojaus laivas” (Noah) kūrėjo vadovaujama žiuri išdalys pirmojo metuose svarbaus Europos kino festivalio apdovanojimus – “Aukso lokį” ir “Sidabro lokį”.

“Darrenas Aronofsky pasižymėjo kaip išsiskiriantis protagonistas šiuolaikinio autorinio kino srityje”, – sakoma festivalio direktoriaus Dieterio Kosslicko (Diterio Kosliko) pareiškime.

“Savo menine prieiga jis nuolat verčia diskutuoti kino kalbą ir jos estetines galimybes”, – pridūrė D.Kosslickas.

“Berlinalė” vyks vasario 5-15 dienomis, joje bus parodyta naujų filmų iš penkių žemynų.

“Berlinalėje” kinas visuomet jaudinantis ir žavintis, – sakė D.Aronofsky. – Laukiu, kol pamatysiu naujausius iš geriausiųjų viename didžiųjų planetos miestų”.

1998 metais D.Aronofsky už savo debiutą “Pi” buvo pripažintas geriausiu režisieriumi Sandanso kino festivalyje.

Jo drama “Rekviem svajonei” (Requiem for a Dream) ir kultiniu tapęs filmas “Versmė” (The Fountain) pelnė pripažinimą Kanų ir Venecijos kino festivaliuose, o “Imtynininkas” su Mickey Rourke’u (Mikiu Rurku), kuriam šis filmas buvo sugrįžimas į ekranus, 2008-aisiais pelnė Venecijos “Aukso liūtą”.

2011 metais D.Aronofsky buvo nominuotas geriausio režisieriaus “Oskarui” už psichologinį trilerį “Juodoji gulbė”, kuriame vaidina Natalie Portman (Natali Portman), o šiemet didelės sėkmės kino teatruose sulaukė jo biblinis epas “Nojaus laivas” su Russellu Crowe (Raselu Krou).

2014 metų Berlyno festivalio “Aukso lokį” pelnė kinų režisierius Diao Yinanas ( Diao Inanas), už trilerį “Juodos anglys, plonas ledas” (Bai ri yan huo).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: