Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio pirmadienį padėjo surinkti beveik 39 mln. JAV dolerių labdaringame meno dirbinių aukcione, kurio pelnas bus skirtas aplinkos ir laukinės gyvūnijos apsaugos projektams.

Aukcionų namų “Christie’s” surengtame aukcione “11-oji valanda” (11th Hour) buvo siūloma įsigyti 33 kūrinius, daugiausiai šiuolaikinio meno pavyzdžius, kurių dauguma buvo specialiai sukurti šiam renginiui ir susiję su aplinkosaugos temomis.

Aukcione buvo parduoti prestižinių menininkų, tarp jų Edo Ruschos (Edo Rušos), Juliano Schnabelio (Džuliano Šnabelio) ir Banksy (Banksi) darbai. Paties L.DiCaprio portretas, kurį šiemet nutapė amerikietė menininkė Elizabeth Peyton (Elizabet Peiton) buvo parduotas už 1,05 mln. dolerių (2,79 mln. litų), nors prieš aukcioną prognozuota, kad už jį gali būti sumokėta 400-600 tūkst. dolerių (1,1-1,6 mln. litų).

Tarp aukcione dalyvavusių žvaigždžių buvo aktoriai Bradley Cooperis (Bredlis Kuperis), Salma Hayek (Salma Hajek) ir Tobey Maguire’as (Tobis Magvairas), vaidinęs kartu su L.DiCaprio filme “Didysis Getsbis” (The Great Gatsby). Pastarasis aktorius įsigijo Danijoje gimusio menininko Sergejaus Jenseno paveikslą be pavadinimo už 262,5 tūkst. dolerių (696,8 tūkst. litų).

Aukciono rezultatai dvigubai viršijo išankstines prognozes, o devyni kūriniai buvo nupirkti už didesnes nei milijono dolerių sumas. Brangiausiais tapo amerikiečio tapytojo Marko Grotjahno (Marko Grotjano) paveikslas be pavadinimo, parduotas už 6,5 mln. dolerių (17,3 mln. litų), ir kinų menininko Zeng Fanzhi (Dzeng Fandži) paveikslas “Tigras” (The Tiger), įsigytas už 5 mln. dolerių (13,3 mln. litų).

“Daugelio kitų dosnių donorų dovanos (padėjo surinkti) iš viso 500 tūkst. dolerių (1,33 mln. litų), todėl bendra suma buvo 38,8 mln. dolerių (103 mln. litų)”, – pranešė aukcionų namai.

Surinkti pinigai bus skirti finansuoti modernius aplinkos apsaugos projektus, kuriuos parinks Leonardo DiCaprio fondas ir aplinkos apsaugos ekspertų komisija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: