(c) Krs.lt archyvo nuotr.

UAB „Kautra“ užvakar prie Kauno rajono savivaldybės pristatė naują, dujinį (ekologišką) autobusą „Temsa“, skirtą vežioti keleivius miesto ir priemiesčio maršrutais. Po pristatymo prie merijos, autobusas keleivius vežiojo Panevėžiuko kryptimi, šiandien ir rytoj – dar keliuose Kauno rajono maršrutuose.

„Dujomis varomas autobusas „Temsa“ jau buvo išbandytas Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių gatvėse. Dabar norime jį išbandyti vežiojant keleivius Kauno rajono priemiestiniais maršrutais. Šis autobusas yra ekonomiškas, neteršia aplinkos. Iš miestų, kuriuose jis jau važinėjo, sulaukėme gerų atsiliepimų“, – sakė „Kautros“ marketingo direktorius Gintautas Pakusas.

Pasak Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno, ekologiškas autobusas Kauno rajone keleivius galėtų vežti keliomis kryptimis: į Kulautuvą, Akademiją, sodų bendrijas.

Šis autobusas yra pirmasis ir kol kas vienintelis tokio modelio. Mėlyna ir žalia spalvomis apipavidalinta autobuso išorė primena dangų ir žolę ir kartu pabrėžia, kad šis jis yra ekologiškas.

Autobuse – 30 sėdimų ir 66 stovimos vietos. Jis gerokai aukštesnis už įprastus autobusus, todėl keleiviai salone neturėtų skųstis oro trūkimu. Autobuse sumontuoti trys dujų balionai. Juose esančio dujų kiekio užtenka nuvažiuoti nuo Vilniaus iki Klaipėdos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: