Pexels.com archyvo nuotr.

Dar visai neseniai užuolaidos atrodė kaip savaime suprantamas dekoracinis elementas. Tačiau pastaruoju metu jos ėmė po truputėlį dingti iš modernių interjerų. Tam yra tikrai ne viena priežastis, bet jas dažniausiai keičia vienas ir tas pats daiktas – žaliuzės ir roletai. Būtent pastarieji langų dekoravimo sprendimai sulaukia didžiausio dėmesio. Kaip ten bebūtų, pastaraisiais metais užuolaidėlės vėl ima grįžti į dekoro madas. Tad kyla klausimas, ar tikrai dar verta namuose kabinti užuolaidas? Pasistenkime į šį klausimą atsakyti.

Jeigu esate alergiški arba namuose yra alergiškų žmonių – tikrai ne

Užuolaidos yra masyvūs audiniai, kurie menkai judinami ir vienoje vietoje prabūna ilgus metus. Dėl šios priežasties užuolaidos prirenka be galo daug dulkių ir yra idealus alergijų katalizatorius. Užuolaidas išpurtyti ir išdulkinti nėra lengva ir daug kas to paprasčiausiai nedaro, tačiau tai yra be galo žalinga, jeigu namuose turite alergiškų žmonių. Su roletais ir žaliužėmis tokių problemų tikrai nekils, tad, jeigu namuose yra dulkėms alergiškų žmonių, namuose tikrai neverta kabinti užuolaidų.

Jeigu norite lengviau reguliuoti apšvietimą – tikrai taip

Užuolaidos leis į kambarį įleisti būtent tokį šviesos kiekį, kurio norisi. Nors ir roletai arba žaliuzės siūlo tą patį, tačiau su užuolaidomis viskas yra lengviau ir efektyviau. 

Jeigu norite daugiau privatumo – tikriausiai taip

Pakabinus dvejas užuolaidas galite turėti dienines ir naktines užuolaidas tam, kad kambaryje bei namuose ne tik būtų puikus natūralus apšvietimas, bet ir pavyktų reguliuoti privatumą ir atsiginti nuo smalsių kaimynų ir praeivių žvilgsnių. Nors ir žaliuzės gali pasiūlyti kažką panašaus, bet su užuolaidomis to nepalyginsi, tad, jeigu norisi didesnio privatumo – galbūt labiau verta rinktis užuolaidas nei žaliuzes ar roletus. 

Jeigu norite moderniausio interjero – viskas priklauso

Kaip ir kalbėjome, pastaraisiais metais užuolaidos vėl ėmė grįžti į interjero dizaino tendencijas, nors gana ilgai buvo iš ten dingusios. Užuolaidas įsirengti verta, jeigu jūsų namuose yra retro bei vintažinio dizaino elementų arba jis yra senesnės statybos namuose, senamiestyje ir taip toliau. Kitu atveju, ypač, jeigu gyvenate lofte arba naujame, stikliniame daugiabutyje, užuolaidos ne visada tiks, nors didesnį langą bei stiklines lauko duris uždengti užuolaida – skoningas ir elegantiškas sprendimas.

Užsakymo Nr. KMC200076

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: