Organizatorių archyvo nuotr.

Skyrybos dažniausiai sukelia nemažai nepatogumų ir sunkumų. Ši sukrečianti patirtis paveikia ne tik abu sutuoktinius, bet vaikus ir kitus artimuosius. Skyrybų metu vyksta didelės permainos: keičiasi gyvenimo vieta, įpročiai, patiriami finansiniai ir skyrybų dokumentų sunkumai. Tačiau jei skyrybos jau įvyko, kaip galime su padėti?

Nebijokite kreiptis pagalbos

Padėti išgyventi šį sunkų laikotarpį, slegiančius jausmus, gali padėti konsultacijos su psichologu ar psichoterapeutu. Konsultacijos ir išsikalbėjimas padės atrasti naują laimę, praskaidrins jūsų dieną ir po truputį panaikins liūdnas mintis. Svarbiausia nebijokite kreiptis pagalbos, tinkama pagalba jums padės atsikratyti skyrybų proceso skausmo.

Palengvinkite sau darbą

Skyrybos paveikia ne tik emociškai, bet ir finansiškai. Atsiranda problemų dėl turto pasidalijimo, taip pat reikia pateikti skyrybų prašymą. Jeigu norite palengvinti sau darbą, pasinaudokite skyrybų procesui reikalingais dokumentų šablonais.

Legalscrolls siūlo pasinaudoti tokiais skyrybų dokumentais, kaip skyrybų prašymas, sutartis dėl sutuoktinių turto padalijimo ir povedybinė sutartis. Dokumentų šablonai yra puikus būdas pasilengvinti šią nemalonią situaciją ir skyrybų formalumų įgyvendinimas taps daug paprastesnis.

Pasirūpinkite savo sveikata

Skiriantis žmonės dažnai patiria daug streso, todėl pasirūpinti savo sveikata tiesiog privaloma. Duokite savo kūnui fizinės veiklos, tai padės pamiršti liūdnas mintis, tapsite ne tik emociškai stipresni, bet ir fiziškai. Užsiimkite savo mėgstama fizine veikla, tai gali būti bėgimas, joga, baseinas ar greitas pasivaikščiojimas ir t. t. Pastebėsite, kaip jūsų mintys tampa šviesesnės, o nuotaika pagerėja.

Būkite veiklus

Norint pamiršti skyrybų skausmą stenkitės atrasti kuo daugiau veiklos. Galite pradėti daugiau dirbti, pavyzdžiui imtis naujo projekto darbe. Taip ne tik būsite labiau užimtas, bet ir padidinsite savo pajamas.

Raskite laiko savo mėgstamai veiklai. Galbūt seniai skaitėte knyga, žiūrėjote gerą filmą ar buvote pasivažinėti dviračiu? Užsiėmimas mėgstama veikla suteiks daug naujų įspūdžių ir praskaidrins nuotaiką. Pradėkite bendrauti su naujais žmonėmis arba parašykite seniems draugams, su kuriais jau ilgą laiką nesimatėte. Bendravimas su kitais žmonėmis padės nesijausti vienišam, o taip pat ir smagiai praleisite laiką.

Susitvarkykite savo emocijas

Skyrybos sukelia emocijų sumaištį, kelia vidinę įtampą, patiriami jausmai būna labai prieštaringi. Tikėtina, kad kartais bus prarandama ne tik emocinė, bet ir fizinė kontrolė. Liūdesys, netekties jausmas, nusivylimas, pyktis, savigrauža – visi šie jausmai skyrybų metu gali būti labai aštrūs.

Jeigu jaučiate, kad norite verkti – verkite. Jei jaučiate pyktį – išliekite jį daužydami pagalvę. Neužgniaužkite savo jausmų viduje, taip tik dar labiau pabloginsite situaciją, tegul jūsų emocijos liejasi laisvai. Gerai išsiverkę pasijusite geriau ir lengviau. Svarbiausia suprasti, kad viskas baigta ir susitvarkyti su savo emocijomis.

Užsakymo Nr. KMC210050

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: