Pexels.com archyvo nuotr.

Medžiagos, kurias pasirenkate statydami, dažnai lemia bendrą projekto rezultatą. Rinkdamiesi medžiagas būstui, rangovai paprastai atsižvelgia į projektui skirtą biudžetą, bendras priežiūros išlaidas ir medžiagų ilgaamžiškumą. Toliau pateikiami 5 veiksniai, į kuriuos verta atsižvelgti renkantis statybines medžiagas:

1. Kaina.

Jūsų biudžetas išlieka svarbus veiksnys renkantis statybines medžiagas. Viena iš didžiausių klaidų yra netinkamai įvertinamos medžiagų kainos. Svarbu suprasti, kad dėl rinkos pokyčių statiniui reikalingų medžiagų kainos gali kisti, todėl prieš kelis metus sudarytas preliminarus biudžetas šiomis dienomis gali būti nebeaktualus. Kad ir kaip norėtųsi rinktis kuo pigesnes medžiagas, dažniausiai jos nėra tokios kokybiškos ir patvarios. Dėl šios priežasties pasirinkite medžiagas, kurios yra ekonomiškos ir tarnaus jums ilgą laiką.

2. Patvarumas

Medžiagų ilgaamžiškumas yra vienas iš pagrindinių aspektų, kuriuos analizuoja kiekvienas rangovas. Statybinės medžiagos turi būti tvarios ir ilgaamžės, kad atlaikytų laiko, klimato išbandymus. Ypač svarbu rinktis kokybiškas medines konstrukcijas, nes jos dažnai yra pagrindinės pastatą laikančios konstrukcijos. Šiomis dienomis įvairių rūšių konstrukcijas galime palyginti neišeidami iš namų. Sijų laikikliai internetu, gegnių tvirtinimo detalės ir kitos svarbios konstrukcinės detalės žmonių patogumui parduodamos internetu. Galėsite lengvai palyginti jų kainas ir kitas savybes.

3. Vieta ir paskirtis

Statant pastatą rekomenduojama įvertinti vietą ir jo paskirtį. Pagal šiuos aspektus galima efektyviai pasirinkti statybines medžiagas. Pavyzdžiui, pastatuose, esančiuose šaltesnėse vietose naudojamos medžiagos šilumai išlaikyti, kad būtų palaikoma optimali temperatūra namuose. Polistirolo klijai iš torx.lt naudojami izoliacinėms plokštėms tvirtinti prie statinių juos apšiltinant. Specialiai sukurtus klijus galima naudoti drėgmės ir šalčio sąlygomis. Taigi šaltose klimato zonose esančiuose pastatuose būtina rinktis statybines medžiagas, kurios padės efektyviai išsaugoti šilumą. Pastato paskirtis taip pat svarbi renkantis medžiagas. Pavyzdžiui, pastate, skirtame sandėliuoti, nebūtinai naudojamos tos pačios medžiagos kaip ir gyvenamajam pastatui. Taigi, rinkitės geriausias medžiagas pagal projekto pobūdį ir funkciją.

4. Montavimo paprastumas

Dažnai rangovai pasirenka medžiagas, kurių montavimas yra gana sudėtingas arba kainuoja ypač daug. Be tinkamo planavimo ir tyrimų, projektas gali užstrigti dėl kliūčių, kurios atsiranda diegimo procese. Prieš pasirinkdami bet kokią medžiagą pasidomėkite kaip tinkamai jas naudoti statybose. Didelė dalis šiuolaikinių medžiagų yra pritaikytos paprastam naudojimui, kad nesudėtingus namų remonto darbus galėtų atlikti kiekvienas žmogus. Vis dėlto, dalis medžiagų reikalauja specialaus jų paruošimo, todėl su jomis dirbti gali tik apmokyti statybininkai. 

5. Prieinamumas

Dar vienas ypač svarbus aspektas renkantis statybines medžiagas yra jų prieinamumas rinkoje. Jau nuo seno auksas ar deimantai įgavo didelę vertę būtent dėl nedidelio jų kiekio pasaulyje. Šis palyginimas gali būti taikomas ir su aukštos kokybės medžiagomis. Lengvai prieinamos medžiagos dažnai būna pigesnės, nes jų galite rasti daugumoje statybinių medžiagų parduotuvių. Vis dėlto, dažnai pasitaiko, kad statybos stringa, dėl medžiagų trūkumo. Medžiagų kaina gali smarkiai išaugti ne tik dėl jo trūkumo, bet ir dėl transportavimo ar laikymo karštų padidėjimo.

Užsakymo Nr. KMC220009

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: