Organizatorių archyvo nuotr.

Namus be interneto net sunku įsivaizduoti, o žvelgiant į perspektyvą, jo reikšmė namuose tik augs. Internetas namams dar prieš dešimtmetį daugiau buvo reikalingas pramogai, tačiau po koronaviruso pandemijos išpopuliarėjus nuotolinio darbo modeliui, namų internetas tapo svarbus ir darbui. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kas svarbu renkantis internetą namams ir kaip išvengti klaidų.

Mobilusis as šviesolaidinis internetas namams tinka labiau?

Daugeliu atvejų šis pasirinkimas priklauso nuo poreikių ir gyvenamos vietos. Daugeliu atvejų nešiojamas mobilusis internetas yra pranašesnis, nes nereikia sukti galvos dėl jo įvedimo, jį dažnai renkasi nuomininkai. Toks internetas namams yra pakankamai greitas ir patogus, o jo prieinamumas yra labai geras. Nepaisant to, vis dar yra vietų, kur toks ryšys veikia nepakankamai kokybiškai, tad prieš sudarydami sutartį pasidomėkite visomis galimybėmis. Šviesolaidinis internetas namams yra patikimas sprendimas, kurį verta rinktis tiems, kam svarbu ryšio kokybė, pavyzdžiui, daug dirbantiems iš namų.

Svarbu sąžiningai įvertinti savo poreikius, o ne vaikytis reklamų. Greitesnis internetas namams kainuos brangiau, tad visada pagalvokite, ar tikrai didžiausias greitis jums reikalingas. Kai kurie ryšio tiekėjai vis dar siūlo riboto kiekio planus, tačiau šiandien kai duomenų perduodama vis daugiau, jie mažiau aktualūs, tad šioje vietoje nesutaupysite – viršijus limitą už kiekvieną megabaitą teks mokėti gerokai brangiau nei pagal sutartį.

Kokius „namų darbus“ reikia atlikti?

Jei norite pasirinkti tinkamiausią planą ir nepermokėti, teks skirti šiek tiek laiko ir pasidomėti skirtingų tiekėjų pasiūlymais. Pasidomėkite, gal kaip tik šiuo metu vyksta kokia akcija ar nuolaida ir internetas namams siūlomas už mažesnę kainą. Tiesa, tokiais pasiūlymais aklai tikėti neverta, nes kartais vieno tiekėjo pasiūlymas su nuolaida yra brangesnis už kito pasiūlymą pilna kaina. Būtinai pasidomėkite!

Daugelis interneto tiekėjų, viliodami klientus, siūlo tam tikrą laiką nemokamai pasinaudoti paslauga. Tai puiki proga praktiškai išbandyti, ar siūlomas internetas namams tikrai tiks. Žinoma, reikės įdėti šiek tiek pastangų: vykti pasirašyti laikino naudojimo sutartį, pasiimti įrangą ir vėliau ją grąžinti. Vis dėlto tai puiki proga patikrinti ryšio kokybę ir greitį, tad ja verta pasinaudoti.

Kuo daugiau paslaugų, tuo pigiau

Jei svarstote ne tik apie interneto įvedimą, bet ir apie išmaniąją televiziją, rinkitės tokį tiekėją, kuris siūlo abi paslaugas. Užsakydami daugiau paslaugų iš vieno tiekėjo, sutaupysite ir mokėsite pigiau. Be to, bus mažiau vargo sutartis pratęsiant, užtikrinant paslaugų tiekimą.

Norint, kad internetas namams būtų greitas ir patikimas, taip pat prireiks ir įrangos. Ja paprastai prekiauja paslaugos teikėjai, tad galima pasikonsultuoti, koks modemas ar kita įranga geriausiai tiktų. Taip pat atkreipkite dėmesį į kainas: jei įranga perkama sutarties dėl ryšio tiekimo sudarymo metu, dažnai taikomos įvairios nuolaidos, kuriomis verta pasinaudoti. Ta pati taisyklė galioja ir užsakant išmaniosios televizijos planą.

Organizatorių archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: