Organizatorių archyvo nuotr.

Mėgstate žiūrėti pačias įdomiausias laidas? Darykite tai ne per pavargusias, atgyvenusias technologijas, tačiau išmanias, XXI amžiaus inovacijas, kurios leidžia labai lanksčiai žiūrėti į tai, kas mus labiausiai domina.

Bene labiausiai giriama, vertinama ir lietuvių pripažįstama yra internetinė televizija. Nors atrodo, kad apie ją informacijos tikrai gana daug, tačiau kai kuriems vis dar kyla klausimas – kas tai ir kodėl būtent internetinė TV šiuo metu yra taip giriama?

Atsako specialistas Julius.

Internetinės TV galimybės

Internetinė televizija, dar vadinama IPTV, yra televizijos paslauga, teikiama per interneto protokolą (IP). Vietoj įprastų kabelinių ar palydovinių signalų, IPTV transliuoja televizijos kanalus naudodama interneto ryšį. Tai leidžia žiūrėti televizorių įvairiuose įrenginiuose. Ne tik per išmaniuosius televizorius, tačiau ir kompiuterius, planšetinius kompiuterius ir išmaniuosius telefonus.

Televizorius ir televizija yra nebesusiję. Šiuo metu žiūrėti televiziją galima kad ir kur esate, kadangi net ir per telefoną – ji prieinama kiekvienam. Taip pat, klasikinis televizorius, kuris rodo tik antenos pateikiamą turinį – atgyvena. Kam žiūrėti ribotą turinį, kai galima magautis kur kas didesniu išmanumu“,- hipotetiškai klausia Julius.

IPTV privalumai, kurie stebina

IPTV privalumus dažniausiai akcentuoja ne paslaugų tiekėjai, tačiau patys lietuviai, kurie išbandę šio tipo televiziją paprasčiausiai nebenori grįžti prie palydovinės, kadangi ji atrodo… atgyvena.

Dauguma IPTV tiekėjų siūlo platų kanalų pasirinkimą, įskaitant vietinius, nacionalinius ir tarptautinius kanalus. Taip pat galite rasti specializuotų kanalų, skirtų sportui, filmams, naujienoms ir kt. Kad ir koks turinys Jums labiausiai patinka – juo mėgautis galimybės bus“,- teigia specialistas.

Taip pat svarbu, kad IPTV galima žiūrėti bet kuriame įrenginyje, kuris turi interneto ryšį. Tai reiškia, kad galite žiūrėti televizorių bet kur savo namuose ar net kelyje. Taigi, būsite mobilus ir galėsite mėgautis tokiu turiniu, kuris jums kelia geriausias emocijas“,- priduria.

Dauguma IPTV tiekėjų siūlo lanksčius paslaugų planus, kurie leidžia pasirinkti kanalus, kokius norite žiūrėti, ir mokėti tik už tai, ką naudojate. Galiausiai, daugelis IPTV tiekėjų siūlo papildomas funkcijas, tokias kaip vaizdo įrašų peržiūra, tiesioginis TV įrašymas ir tėvų kontrolė. Tai leidžia mėgautis turiniu ne tik Jums, tačiau ir Jūsų vaikams – kur kas saugiau.

Ar IPTV – turi minusų?

Minusų tikrai nėra, kadangi IPTV – džiugina išmanumu ir galimybėmis. Tiesa, IPTV gali būti brangesnė nei kabelinė ar palydovinė televizija, ypač jei pasirinksite didelį kanalų paketą. Taip pat ši TV reikalauja greito ir stabilaus interneto ryšio, kad vaizdo kokybė būtų gera. Jei jūsų interneto ryšys lėtas ar nestabilus, galite susidurti su trikdžiais.

Žiūrėkite pačias įdomiausias laidas ir pasinerkite į filmų magiją, kuri jus nuneš. Kadangi šiuo metu paslauga prieinama praktiškai kiekviename Lietuvos kampelyje, vienkiemyje – ja pasinaudoti paprasčiausiai privalote.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: