Pexels.com archyvo nuotr.

Šviežiai užaugintos daržovės pas močiutę yra neįmanomos be šiltnamių. Šiltnamis yra nuo senų laikų populiari priemonė, kuri padeda auginti daržoves, gėles, vaisius ar kitus augalus. Jie statomi todėl, kad dėl klimato sąlygų išauginti tam tikrų augalų neįmanoma natūraliai. Šiltnamių kainos nėra didelės, todėl juos turi beveik visi, kas augina daržoves bei turi tam vietos. Dažnai galime matyti savadarbius šiltnamius, tačiau jų kokybė gali nusileisti tvarkingai įrengtam šiltnamiui.

Šiltnamių kaina priklauso nuo norimo dydžio ir plėvelės pasirinkimo. Dažna klaida, kurią daro žmonės, yra šiltnamio neprižiūrėjimas. Plėvelė su laiku susidėvi, atsiranda skylės, o nuo skirtingų oro sąlygų plėvelė tampa nebe tokia efektyvi. Norint, kad šiltnamis atneštų gausų derlių, reikia, kad jis būtų tinkamai apšviestas. Tai reiškia, kad plėvelės keitimas ir pritaikymas prie tuo metu esančių oro sąlygų gali padėti susilaukti geresnio derliaus.

Polietileno plėvelė yra dažniausiai naudojama medžiaga įrenginėjant šiltnamius. Jeigu šiltnamių kainos kaimo gyventojams yra per didelės, jie įsirenginėja juos patys ir naudoja nestabilizuotą plėvelę, kuri nėra tokia efektyvi. Norėdami sutaupyti, žmonės dažnai nenujaučia, kad dėl to gali turėti prastesnį derlių. Kaimuose yra įprasta šiltnamius įsirenginėti patiems, tuo tarpu miestuose yra daugybė įmonių, kuriose galima rasti labai skirtingas šiltnamių kainas. Dažniausiai kaina priklauso nuo plėvelės kokybės.

Užsakymo Nr. KMC190100

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: