Organizatorių archyvo nuotr.

Žmogaus mirtis dažnu atveju būna staigi ir netikėta. Daugeliui, o ypač mirusiojo artimiesiems, sunku suvokti, kaip žmogaus, su kuriuo dar atrodytų neseniai bendravo ar leido laiką, staiga ima ir nebelieka. Vieni šį jausmą apibūdina kaip širdgėlą, kitus aplanko tuštuma. Vienaip ar kitaip, mirusiojo artimiesiems lieka net tik susidoroti su vidiniu skausmu ir išgyvenimais, bet ir pareiga deramai palydėti brangų žmogų į paskutinę kelionę.

UAB „Ceremina“ laidojimo paslaugos Kaune – racionalus sprendimas mirusiojo laidojimui be jokių nesklandumų. Natūralu, jog pasamdžius laidojimo paslaugas teikiančią įmonę, problemų kilti neturėtų. Tačiau rinkoje tokias paslaugas siūlant nemažai įmonių, kyla dilema – kaip tinkamai išsirinkti? Ar reikėtų vertinti vien pagal kainą? Žmonės, pirmą kartą atsidūrę tokioje situacijoje dažnai pasimeta ir pradeda ieškoti atsakymų. Tad pažvelkime, kaip išsirinkti laidojimo paslaugas.

Kaip atlikti paiešką?

Mirus žmogui, už jo palaidojimą yra atsakingi artimieji. Laidotuvių organizavimas gali būti ne toks paprastas dalykas, ypač neturint patirties. Juk iš tiesų, reikia apgalvoti begalę dalykų ir nieko nepamiršti. Su organizacinėmis problemomis kartu atsiranda ir finansinė našta, tad pagalba čia yra kaip niekad svarbi.

Kaip pradėti laidojimo paslaugų paiešką? Visų pirma vertėtų įvertinti lokaciją ir atstumą iki artimiausio miesto arba laidojimo paslaugas teikiančios įmonės biuro. Jeigu esate mieste, tuomet imkite telefoną ir apskambinkite bent keletą laidojimo paslaugas teikiančių įmonių. Trumpai apibūdinę situaciją pasiteiraukite, kokie yra šarvojimo salės laikai bei teikiamų paslaugų kainos. Jei reikia, pasitikslinkite ar yra atliekamos kremavimo paslaugos. Patartina įvertinti ir bendravimą, konsultacijos telefonu kokybę. Atlikę kelis tokius skambučius jau žinosite, kokie yra laidojimo paslaugų įkainiai ir galėsite tiksliau pasirinkti.

Į ką vertėtų atsižvelgti?

Renkantis laidojimo įmonę, svarbu pasidomėti siūlomu paslaugų paketu. Jei jums reikia pilno laidojimo paslaugų paketo, pasidomėkite ar teikiamos paslaugos apima viską nuo mirusio pašarvojimo iki palaidojimo. Toks niuansas yra pakankamai svarbus, nes nesiūlant tam tikros laidojimo paslaugos (pvz. kremavimas, karsto nešimas ar duobės kasimas), jums teks ieškoti kitos laidojimo paslaugų įmonės, mokėti jiems atskirai ir taip sugaišti daug papildomo laiko laidotuvių organizavimui. Profesionali laidojimo įmonė ne tik pasirūpins, kad jūs neturėtumėte papildomo galvos skausmo, bet ir pakonsultuos, ką turėtumėte žinoti mirus artimajam (pašalpos, išmokos, reikalingi dokumentai ir t.t.).

Laidotuvių eigos organizavimas taip pat gali būti reikalinga paslauga, kurią teikia laidojimo paslaugų įmonės. Tai padeda užtikrinti sklandžias laidotuves išvengiant pasimetimo ir nesusipratimų. Aiški įvykių seka ir nuosekli organizacija leis jums visą dėmesį skirti mirusiam, tinkamai ir deramai su juo atsisveikinti. Rimtis yra neatsiejama kokybiškų laidotuvių dalis, tad laidojimo paslaugos ne tik padės negalvoti apie organizacinius dalykus, bet ir leis pabūti rimtyje.

Laidojimo paslaugos Kaune

Jei ieškote patikimų laidojimo paslaugų Kaune, UAB „Ceremina“ pasirūpins, kad jūsų artimo žmogaus laidotuvės būtų sklandžios ir įsimintinos, o jūs galėtumėte deramai atsisveikinti su sau brangiu žmogumi. Laidojimo paslaugos yra teikiamos visą parą, o ilgametė laidotuvių organizavimo patirtis ir aukštos kvalifikacijos darbuotojai užtikrins aukštą teikiamų paslaugų kokybę. Jauki ir graži patalpų aplinka užtikrins ramybę, o naudojamos šiuolaikiškos priemonės padarys laidotuves įsimintinomis laikantis visų bendrųjų laidojimo etikos normų.

Užsakymo Nr. KMC200098

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: