Organizatorių archyvo nuotr.

Pavargote kasryt sunkiai keltis iš lovos, o likusią dieną praleisti nuovargio migloje? Atėjo laikas pagerinti savo rytus ir pradėti kiekvieną dieną kitaip – su daugiau energijos, entuziazmo ir trupučiu laiko sau! Tereikia vos kelių papildomų žingsnelių jūsų ryto rutinoje, ir kiekvienos dienos pradžia bus truputį lengvesnė, o būsima diena – šviesesnė.

Rytą pradėkite su aukštos kokybės kava

Kas gali būti geriau už sodrų, šviežiai sumaltų ir užpiltų kavos pupelių aromatą! Vos nubudę, pasilepinkite aukščiausios kokybės kavos pupelėmis ir lėtai mėgaukitės kiekvienu gurkšniu. Nesvarbu, ar jums labiau patinka klasikinė espreso kava, ar kreminė latte, svarbu, kad tai būtų mažas ryto ritualas, dėl kurio būtų verta keltis iš lovos. Juk daug maloniau lipti iš lovos žinant, kad dar neprasidėjus dienos darbams, tavęs jau laukia kažkas itin malonaus ir viliojančio. 

Pradėkite dieną nuo sąmoningumo ir dėkingumo praktikos

Prieš pasinerdami į dienos šurmulį, skirkite kelias akimirkas ir sutelkite visas mintis į savo sąmoningumą, bei dėkingumą. Atlikite kelis gilaus kvėpavimo pratimus, pamedituokite arba tiesiog skirkite akimirką įvertinti jus supančio pasaulio grožį ir viską, ką gyvenime turite vertinga. Mokslininkai įrodė, kad pastanga pajusti dėkingumą ne tik padeda pažvelgti į kiekvieną dieną pozityviai bet ir palaiko teigiamą psichologinę būseną gerokai po to, kai baigiate šias praktikas. Taigi kiekvienas rytas lai prasideda nuo teisingo nusiteikimo ir trupučio dėkingumo.

Išjudinkite kūną ir protą

Pavarinėkite kraują ir pažadinkite visą kūną, kasryt atlikdami mankštą. Nesvarbu, ar jums labiausiai patinka joga, bėgiojimas ar greita HIIT treniruotė, fiziniai pratimai rytais gali labai pagerinti nuotaiką, padidinti energijos lygį ir pagerinti bendrą sveikatą bei savijautą. Maža to, net ir lengva rytinė mankšta suteikia teigiamą toną likusiai dienos daliai ir padeda išlaikyti motyvaciją priimant teisingus sprendimus. Nežinote kokia mankšta labiausiai tiktų jums? Mokslininkai teigia, kad žmogaus smegenims be galo reikia saulės šviesos, kuri (ypač derinama su primaeigiu judėjimu) daro tikrus stebuklus. Taigi jei dar neradote sau tinkamiausios ryto mankštos, pamėginkite pradėti dieną nu pasivaikščiojimo lauke.

Sukurkite savitą rytinį ritualą

Sukurkite savo unikalų ryto ritualą, kuris jums teikia džiaugsmo. Nesvarbu, ar mėgaujatės neskubiais pusryčiais su artimaisiais, perskaitote kelis mėgstamiausios knygos puslapius, ar tiesiog skiriate kelias akimirkas pasilepinti ryto saulės šviesa, svarbu tai būtų proga į savo ryto rutiną įtraukti truputį ramybę ir laimę teikiančios veiklos. Pradėdami dieną nuo veiklos, kuri jus džiugina, iš karto pasiruošiate dienai, kupinai pozityvumo, produktyvumo ir geros savijautos.

Gyvenimas susideda iš daugelio mažų akimirkų, tačiau ne visos jos turi vienodą reikšmę. Rytas – tai kiekvienos dienos pradžia, kuri didele dalimi nulemia kokia bus ir būsima diena. Būtent todėl pasinaudokite nuostabia, kiekviename ryte slypinčia galia ir nenustebkite, kad pasikeitę rytai, pakeis ir visą gyvenimą!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: