Organizatorių archyvo nuotr.

Kokius baldus rinktis – apmuštus audiniu, natūralios odos ar dirbtinės odos? Tai pagrindinis klausimas, kurį užduoda klientai, norintys pasirinkti apmušalų tipą. Baldų rinkoje yra labai platus asortimentas, todėl kiekvienas klientas, žinodamas savo utilitarinius poreikius ir vizualinius pageidavimus, ras sau tinkamus baldus.

Kuo skiriasi dirbtinė oda nuo natūralios odos?

Dirbtinė oda yra plonesnė ir lankstesnė nei natūrali oda. Labai dažnai jos paviršius būna slidus. Dirbtinė oda atrodo kaip natūrali medžiaga. Jos struktūra vientisa, o išvaizda nepriekaištinga. Nėra jokių randų, įbrėžimų žymių. Paprastai ji yra bekvapė.

Patarimai kaip atskirti dirbtinę odą nuo natūralios odos

Anksčiau buvo paprasta atskirti odos tipus. Medžiagos skyrėsi storiu, blizgesiu ir slydimu. Net ir neprofesionalas galėtų akimirksniu atskirti audinius. Vis dėlto dėl intensyvaus dirbtinių žaliavų vystymo per daugelį metų susidarė situacija, kai dirbtinę odą atskirti nuo natūralios odos sunku net specialistams. Verta pažvelgti į audinį iš apačios – dirbtinė oda paprastai klojama ant pluošto. Todėl jei pastebime, kad yra šio pluošto, galime drąsiai manyti, kad turime reikalų su dirbtine oda. Odos storis taip pat daug pasako apie žaliavą.

Dirbtinos odos privalumai

Dirbtinė oda lenkia natūralią odą daugeliu veiksnių. Gamtos mylėtojams neabejotinas dirbtinos odos privalumas yra tai, kad ji nesusijusi su gyvūnų kančiomis. Tačiau, tai ne vienintelis dirbtinės odos privalumas. Jis daug atsparesnis pažeidimams, deformacijoms ir mechaniniams pažeidimams. Be to, ji geriau susidoroja su aplinkos veiksniais, tokiais kaip atšiauri saulė, drėgmė ar net valymo priemonės. Todėl dirbtinės odos baldai populiarūs didelėse žmonių susibūrimo vietose.

Ypač lengvai valosi, esant didesniems nešvarumams, galima sėkmingai naudoti patikrintus apmušalų valiklius. Visiškai kitaip yra su natūralia oda – bet kokia dėmė ant jos gali palikti žymę visam laikui. Ekologiška oda puikiai atkartoja natūralią odą, o jos gamyba yra daug pigesnė.

Vienas iš didžiausių dirbtinės odos privalumų, lyginant su natūralia oda, be abejo yra kaina. Dirbtinė oda yra daug pigesnis audinys, o tai daugeliui klientų kartais yra lemiamas kriterijus perkant baldus.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: