Organizatorių archyvo nuotr.

Planuojate vykti svetur išbandyti savo karjeros galimybių – puiku. Galima rasti tikrai ne vieną šalį, kuri laukia lietuvių, taip pat ne vieną darbo pasiūlymą, kuris, tikimės, patenkins Jus tiek alga, tiek kitomis siūlomomis galimybėmis.

Žinoma, dažniausiai patys pirmi žingsniai naujos šalies darbo rinkoje atrodo labai sudėtingi, tad geriausia tai daryti su specialistais, pavyzdžiui – Headex. Tai bene labiausiai žinoma ir labiausiai giriama įdarbinimo agentūra užsienyje, tačiau jeigu norite palyginti daugiau – pateiksime kelis vertinimo aspektus.

1. Pirmiausia siūlome skaityti kitų žmonių, kurie jau naudojosi paslaugomis, komentarus, kurie gali padėti susidaryti nuomonę apie paslaugas, kurios gaunamos. Dažniausiai tokios nuomonės pateikiamos įvairiuose forumuose, tad skaitykite, domėkitės ir tikimės, kad tai pagreitins paieškas.

2. Taip pat reikia pasidomėti kainomis, kurios dažniausiai nurodomos internetiniame puslapyje. Dažniausiai kainos yra gana preliminarios, tačiau bent jau nuomonę apie galimas išlaidas – susidaryti pavyks. Tai, žinoma, irgi konkretina paieškas, kadangi kiekvienas asmuo turi savas galimybes.

3. Ne visos agentūros turi plačias galimybes siūlyti darbo vietas skirtingose šalyse. Štai todėl siūlome rinktis agentūrą pagal tai, kurioje šalyje darbo vietas ji siūlo ir su kokiomis agentūromis bendradarbiauja.

4. Bendradarbiaukite tik su tomis agentūromis, kurios siūlo paslaugas legaliai. Tokiu atveju būsite ramus, kad pats taip pat būsite įdarbintas atsakingai.

5. Taip pat reikia kuo detaliau perskaityti sutarties sąlygas, kurios dažniausiai pateikiamos internete arba atsiunčiamos elektroniniu paštu. Jeigu atsirado kokių nors neaiškumų – būtinai reikalingas kuo detalesnis skaitymas ir tuo pačiu kuo detalesnis smulkmenų vertinimas.

6. Nors dažniausiai visi svarbiausi dokumentai yra sutvarkomi elektroniniu paštu, tačiau kai kuriems labai svarbūs gyvi susitikimai. Tuomet reikia agentūros ieškoti pagal miestą, kuriame žmogus gyvena. Arba tokį miestą, kurį jam pasiekti yra paprasta ir patogu.

7. Domėkitės patraukliais pasiūlymais, kurie gali sumažinti paslaugų kainas.

Pasirinkimas paltus, tad būtinai susipažinkite su alternatyvomis ir jeigu reikia – mokėkite joms daugiau, kad tik rastas variantas leistų užsienyje jaustis saugiu.

Užsakymo Nr. KMC200089

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: