© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

“Monty Python” antradienį po daugiau kaip 30 metų pertraukos sugrįžo į sceną ir surengė Londone šou, kuriame netrūko kvailų juokelių, nešvankybių ir dainavimo drauge su 14 tūkst. gerbėjų.

Pradėdami pirmąjį iš 10-ies numatytų koncertų arenoje O2, penki likę kultinės britų komikų grupės nariai susižavėjusiai miniai parodė vienus garsiausių savo etiudų ir dainų.

Johnas Cleese’as (Džonas Klisas), Michaelas Palinas (Maiklas Peilinas), Terry Gilliamas (Teris Džiliamas), Ericas Idle’as (Erikas Idlas) ir Terry Jonesas (Teris Džounsas), kuriems visiems dabar – daugiau kaip po 70 metų, per “gyvų” komiškų etiudų, animacijos, archyvinių kadrų ir muzikinių numerių šou daugiau kaip dešimt kartų pakeitė kostiumus.

Režisierius E.Idle’as žadėjo kai ką ypatinga, bet galiausiai didžiausios sėkmės sulaukė seni etiudai.

Daug žiūrovų juokėsi iki ašarų, kai M.Palinas ir J.Cleese’as rodė savo legendinį etiudą apie negyvą papūgą, kurio metu J.Cleese’as bando grąžinti paukštį į gyvūnų parduotuvę.

Pora iškart perėjo prie etiudo apie sūrių parduotuvę, kai visų rūšių sūrių, kokių tik prašė J.Cleese’as, laikinai nebuvo ir galiausiai abu vyrai ėmė kikenti.

“Tai buvo nuostabu, geriau nei tikėjausi, – sakė 48 metų Davidas Mallinsonas (Deividas Malinsonas), kuris į šou su dviem sūnumis atvyko iš Mančesterio. – Apsiašarojau. Atmosfera buvo nuostabi”.

Jo 17-metis sūnus Jamesas (Džeimsas) pridūrė: “Dėl to, kad jie pamiršo kai kuriuos savo žodžius ir juokėsi iš savo pačių pokštų, buvo beveik dar geriau”.

“Monty Python” priskiriami nuopelnai dėl naujo komedijos tipo sukūrimo – savo nuostabiai absurdišku 8-ojo dešimtmečio televizijos šou “Flying Circus”ir vėlesniais filmais “Brajeno gyvenimas” (Life of Brian) bei “Šventasis Gralis” (Holy Grail).

Nors praėjusį kartą “gyvas” jų pasirodymas buvo surengtas 1980 metais, jie vis dar turi gerbėjų visame pasaulyje, o bilietai į jų dabartinį pirmąjį šou buvo išpirkti per 44 sekundes.

Vakaras baigėsi visų drauge traukta daina “Always Look on the Bright Side of Life” – hitu iš 1979 metų “Brajeno gyvenimo” pagal Jėzaus gyvenimą, kuris, kai buvo išleistas, sukėlė pasipiktinimo bangą.

Kai kurie gerbėjai į koncertą atėjo apsirengę savo mėgstamiausiais “Monty Python” veikėjais, pradedant riteriais iš “Šventojo Gralio” ir baigiant kardinolais iš etiudo apie Ispanijos inkviziciją.

Kažkada “Monty Python” žadėjo, kad niekada nesugrįš, ir pripažįsta, kad dabar apsigalvojo pirmiausia dėl finansinių priežasčių.

Tačiau jie susibūrė trumpam ir yra pasiryžę išeiti su trenksmu.

Paskutinis šou liepos 20 dieną bus tiesiogiai transliuojamas kino teatruose visame pasaulyje, o televizijos transliacijos teisės buvo parduotos daugiau kaip 100-ui valstybių, tarp jų – Afganistanui ir Jemenui.

Grupė jau raginama po šių koncertų leistis į gastroles, bet J.Cleese’as tvirtina, kad Londone “Pitonai” atsisveikins galutinai.

“Daug geriau padaryti kartą tikrai gerai, Anglijoje, kur tai prasidėjo, o tada tiesiog tuo ir užbaigti”, – sakė jis.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: