Organizatorių archyvo nuotr.

Į namus užklydę ir juose apsigyvenę vieni ar kiti kenkėjai – gana dažna problema daugelio žmonių gyvenime. Natūralu, kad kenkėjai atneša daug nemalonumų: sukelia diskomfortą, gadina patį būstą, dėl jų gali atsirasti rimtų sveikatos problemų ir panašiai. O juk namai yra ta vieta, kur norisi jaustis geriausiai. Ką reikia žinoti apie didžiausią namų siaubą – kenkėjus? Ar galima jų išvengti ir kada reikalingas kenkėjų naikinimas?

Namų priešai – tarakonai

Tarakonai yra migruojantys, sparčiai plintantys ir lengvai prisiderinantys prie pačių įvairiausių gyvenimo sąlygų. Nors sakoma, kad tarakonų priešas – ideali švara, jie gali apsigyventi net ir atidžiai tvarkomuose namuose. Tarakonams įsiveisti užtenka šilumos, drėgmės, plyšelių ar keleto kitų angų, pro kur jie galėtų patekti. Svarbu ne tik juos pastebėjus kuo skubiau imtis naikinimo, bet ir palaikyti prevenciją: kiek įmanoma užsandarinti visus atsiradusius plyšius sienose, ties vamzdžiais, šildymo įrengimais ir kt. Be to, naudinga pasirūpinti sieteliais vėdinimo sistemų angose. Namuose nederėtų palikti jokių maisto likučių ar trupinių. 

Maži, bet pavojingi namams ir sveikatai – graužikai

Į gyvenamųjų namų teritoriją atkeliavę graužikai, t.y. žiurkės ar pelės, gali sukelti tiek psichologinių ar sveikatos, tiek materialinių padarinių. Nemalonu tai, kad graužikai aktyvumu pasižymi visais metų laikais, todėl saugotis reikia itin kruopščiai. Kaip jų išvengti? Pirmiausia, svarbu reguliariai tvarkyti namus, rūsius, nekaupti nereikalingų daiktų. Be abejo, būtina laikytis švaros, kasdien iš namų išnešti šiukšles, maisto atliekas. Kitas aspektas – būsto sandarinimas. Kaip ir tarakonai, taip ir graužikai į namus lengvai patenka per įvairaus pobūdžio ertmes. 

Geriausi problemų sprendimai profesionalų rankose

Neretai žmonės gėdijasi kreiptis pagalbos dėl įvairių kenkėjų ir mėgina juos naikinti patys įvairiais būdais, kurie dažnai nebūna veiksmingi. Mat atrodo, kad žmonės turintys namuose tarakonų, graužikų ar kitų kenkėjų gyvena netvarkingai. Tai tikrai netiesa. Tad šią problemą efektyviausiai padės išspręsti kenkėjų naikinimo tarnybos, puikiai išmanančios visus niuansus pagal skirtingą situaciją. Profesionalūs darbuotojai pagal kenkėjų rūšį, būsto dydį ir situacijos rimtumą parenka tinkamas naikinimo priemones, todėl jų dėka galima užtikrinti kokybišką ir ilgalaikį rezultatą. Saugokite namus ir savo sveikatą! 

Užsakymo Nr. KMC200171

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: