nuotr. Bokšto SPA

Nauji metai daugeliui asocijuojasi su naujais tikslais ir pažadais sau. Kartais jie būna išties grandioziniai. Tačiau metams įsibėgėjus dažnai paaiškėja, kad motyvacijos tokiems tikslams įgyvendinti nėra jau tiek ir daug. Kodėl gi šiais metais neišsikėlus sau šiek tiek kitokių tikslų, kurie būtų labiau susiję su ilgalaikiais pokyčiais? Jei tiksliau, tai kalbame apie įpročius, kuriuos galėtumėte išsiugdyti 2023-aisiais. Keletą iš jų dabar ir pateiksime.

Dienos pradžia su stikline vandens

Naktį mūsų organizmas netenka skysčių, todėl ryte jis būna dehidratavęs. Vienas geriausių įpročių, kurį galite išsiugdyti (jei jo dar neturite), tai atsibudę išgerti stiklinę vandens. Geriant vandenį iš pat ryto, išplaunamas skrandis ir subalansuojama limfinė sistema. O stabili limfinė sistema padeda sukurti stiprią imuninę sistemą.

Vandens gėrimas ryte, vos tik pabudus, taip pat gali padėti pagerinti odos būklę ir sureguliuoti kraujospūdį. Tam, kad išsiugdyti tokį įprotį būtų lengviau, pasidėkite vandens stiklinę arba gertuvę šalia lovos. Taip pat galite nusistatyti kasdienį priminimą arba parsisiųsti programėlę, kuri praneštų, kad metas išgerti vandens.

Kasdienis fizinis aktyvumas

Vienas iš populiariausių naujametinių tikslų yra pradėti sportuoti arba tai daryti dažniau. Ir jis iš tiesų yra geras. Tačiau bėda tame, kad kai kuriems sportas asocijuojasi tik su sunkiomis treniruotėmis sporto salėje. Žinoma, tokiu atveju įgyvendinti šį tikslą gali būti nelengva, ypač mažai sportuojantiems arba visiškai to nedarantiems žmonėms.

Jei reikia, pradėkite nuo mažų žingsnelių. Net ir pats mažiausias judesys yra svarbus! Moksliškai įrodyta, kad vos 2 valandos mankštos per savaitę (kas nesiekia net 20 minučių per dieną) gali pagerinti širdies sveikatą, plaučių pajėgumą, sureguliuoti kraujospūdį ir svorį. Puikus sprendimas gali būti kasdieniai pasivaikščiojimai. Tam, kad išsiugdytumėte įprotį, skirkite pasivaikščiojimui bent 10 minučių per dieną.

Prisiminkite: rinkitės tokią fizinę veiklą, kuri būtų maloni. Galbūt jums patinka plaukioti? Be to, kad tai yra efektyvus būdas sustiprinti visą kūną, tokia fizinė veikla dar ir padeda atpalaiduoti mintis. Jei ieškote vietos ramiam pasiplaukiojimui, nepriekaištinga estetika alsuojantis baseinas ir SPA Vilniuje gali būti tobulas pasirinkimas. Sužinokite daugiau apie jį, paspaudę ant pateiktos nuorodos.

Dėmesys savo psichinei sveikatai

Šiais nuolatinio skubėjimo laikais, gali būti sunku savo sveikatą laikyti prioritetu. Kasdien tiek namuose, tiek darbe mus veikia daugybė veiksnių, kurie didina stresą. Daugeliui tampa vis sunkiau atsitraukti nuo kasdienių rūpesčių ir pasirūpinti savo psichine sveikata. Tačiau tai ypač svarbu, norint gyventi pilnavertį gyvenimą. Todėl rūpinimasis savo psichine sveikata turėtų tapti kiekvieno žmogaus įpročiu. Nesvarbu, tai būtų užsiėmimas mėgstama veikla, reguliarūs pokalbiai su psichoterapeutu ar tiesiog atpalaiduojantis kūno masažas – įpraskite skirti laiko tik sau.

Tikimės, kad pasisėmėte idėjų, kokius naujus įpročius galėtumėte išsiugdyti 2023-iaisiais. Net neabejojame, kad bet kuris iš jų teigiamai paveiks jūsų gyvenimo kokybę. Šiais įtemptais laikais ypač svarbu nepamiršti rūpintis savimi – juk nuo to priklausys ir mūsų savijauta.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: