Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Dviem rusams vėlų vakarą susiginčijus dėl vokiečių filosofo Immanuelio Kanto (Imanuelio Kanto) nuopelnų, aistros taip įsiplieskė, jog vienas iš jų išsitraukė pistoletą ir šovė savo oponentui į galvą, pirmadienį pranešė policija.

Šis incidentas įvyko sekmadienio vakarą pietiniame Rostovo prie Dono mieste, kai tie vyrai, nepažinoję užvedė kalbą apie filosofiją, stovėdami eilėje prie alaus vienoje krautuvėlėje, nurodoma miesto policijos tinklalapyje.

“Rostoviečiai nutarė išsiaiškinti, kuris iš jų didesnis to filosofo gerbėjas; audringas ginčas peraugo į grumtynes. Muštynes pradėjęs vyras išsitraukė iš kišenės trauminį pistoletą ir kelis kartus šovė į savo oponentą, po to paspruko iš įvykio vietos”, – naujienų agentūrai “RIA Novosti” citavo policijos pranešimą.

Vėliau policija sulaikė 26 metų įtariamąjį, iš kurio buvo paimtas pistoletas “Osa”, šaudantis guminėmis kulkomis, kuriam tas vyras turėjo leidimą. Sulaikytajam pateikti kaltinimai dėl sunkaus kūno sužalojimo.

28 metų nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę dėl galvos šautinių žaizdų, tačiau pavojus jo gyvybei negresia.

XVIII amžiaus filosofas I.Kantas gyveno ir dirbo Rytų Prūsijos mieste Karaliaučiuje (dabartiniame Rusijos Kaliningrade). Jis laikomas vienu iš iškiliausių naujųjų laikų filosofijos mąstytojų.

Daugelis rusų mėgsta diskutuoti apie filosofiją ir istoriją – ypač prie butelio – tačiau per tokius ginčus šūviai aidi retai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: