Organizatorių archyvo nuotr.

Koks būstas Jums atrodo svajonių? Labiausiai tinkamas variantas yra butas? O gal labiau „prijaučiate“ nuosavam namui, kadangi tik tokiu atveju jausitės šeimininku? Kiekvienas gali rasti jam labiausiai tinkamą variantą, o kai galimybės yra neribotos – verta rinktis geriausią iš visų, tiesa?

Tokiu atveju siūlomas individualus namas pagal Jūsų asmeninius poreikius. Žinoma, tam bus reikalingas žemės sklypas ir tinkamas projektas, kuris bus sukurtas būtent Jūsų atvejų labiausiai tinkamas variantas.

Kas atlieka namų projektavimo darbus?

Suprantama, kad namų projektai reikalauja ne tik specialaus išsilavinimo bei mokėjimo naudotis tam tikromis kompiuterinėmis programomis, tačiau taip pat ir kūrybiškumo, kadangi dažnai klientai jaučia ko nori, tačiau nežino – kaip tai turi atrodyti.

Žinoma, reikia rasti gerus specialistus, kurių suteikiamos paslaugos – ne tik patenkintų, tačiau net ir pranoktų poreikius. Skaitykite komentarus apie tam tikrą komandą, žinoma, susipažinkite su anksčiau atliktais darbais, kadangi stiliaus įvertinimas padės atrasti specialistus, kurie sėkmingai įgyvendins Jūsų idėją.

Daugiau apie namų projektavimo paslaugas informacijos rasite – https://www.architektugildija.lt/.

Dviejų aukštų namo projektas – mėgstantiems komfortą

Štai ypač mėgstamas pasirinkimas yra dviejų aukštų namų projektai, kurie vertinami ne tik dėl patvarumo, tačiau ir erdvumo. Tokie namai dažniausiai tinka didelėms šeimoms, tokiems žmonėms, kurie mėgsta erdvę ir tuo pačiu nori gyventi komfortabiliai.

Taip pat, tokie projektai dažniausiai yra sudėtingesni, tad reikalingas geras specialistas, kuris įgyvendintų poreikius. Dažniausiai pirmame aukšte komponuojama virtuvė kartu su svetaine, o antrame aukšte lieka miegamieji, kuriuose įmontuojamos atskiros higienos erdvės, tai yra – vonia su tualetu. Žmonės vis labiau vertina patogumą, tad jiems svarbu, kad visos erdvės būtų tinkamai suskirstytos, zonos – suklasifikuotos, tačiau taip pat galima būtų išlaikyti tą erdviškumą, kuris padeda išvengti suspausto tipo vaizdo.

Šio tipo namai labai puikiai patenkina poreikius tokiu atveju, kai žemės sklypas yra labai mažas. Tokiu atveju dažniausiai statomas dviejų aukštų namas, tačiau greta jo – ūkiniai pastatai. Siūlome rinktis vieną projektuotoją, kuris kartu kurtų ir ūkinius pastatus. Tokiu atveju projektų kaina bus mažesnė, juolab, pavyks gauti vieningo stiliaus statinius.

Vieno aukšto projektai – pigesnis pasirinkimas

Vieno aukšto projektai dažniausiai pasirenkami tokiu atveju, kai norisi sutaupyti. Visgi, šiais laikais žmonėms patinka nedideli namukai, kurių išlaikymas taip pat labai pigus. Tokiu atveju projektai dažniausiai būna paprastesni, jie pigiau kainuoja, tačiau tikrai nėra prasti. Kiekvienu atveju projektas kuriamas pagal žemės sklypą, žinoma, įvertinus užsakovo poreikius, kurie gali kisti nuo paprastumo iki labai sudėtingų erdvių.

Vieno aukšto projektai gali būti kuriami taip, kad pagal poreikius, ateityje – jie taptų dviaukščiu namu. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie galvoja, kad ateityje šeima pagausės ir tokiu atveju bus reikalingos didesnės erdvės.

Žinoma, vieno aukšto projektai padeda išvengti brangiai kainuojančių laiptų, kurie dažnai vadinami pačia didžiausia ir daugiausia investicijų reikalaujančia priemone. Taip, stilistiškai jie puošia namus, tačiau yra labai brangūs, tad labai pakelia išlaidas.

Net ir vieno aukšto namuose sėkmingai gali gyventi didelis žmonių skaičius, tik tokiu atveju dažniausiai reikalingas didesnis žemės plotas ir tuo pačiu būtina gera idėja, tinkamas projektas, kuris padėtų suskirstyti erdves ir tuo pačiu pasirūpinti, kad visi užsakovo poreikiai būtų įgyvendinti.

Galimybės yra labai atviros ir kiekvienas gali rinktis gyventi tokiame name, kuris jam labiausiai patinka. Žinoma, geros idėjos įgyvendimui pirmiausia reikalingas geras projektas, kurio pradžia – tinkamas specialisto pasirinkimas.

Nr. KMC200058

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: