Organizatorių archyvo nuotr.

Kai už lango dargana, visų maloniausia leisti laiką maloniai šiltuose namuose su namiškių kompanija ar svečių draugijoje, prie puodelio arbatos ar prie vakarienės stalo. Jauki namų atmosfera gerina emocinę būseną, puikiai nuteikia, pakelia nuotaiką. Namams daug jaukumo suteikia optimali patalpų šiluma, kai patalpoje nėra šalta, bet ir nėra per karšta. Šiais pažangos laikais, daugeliu atvejų, patys namų šeimininkai gali rinktis jiems tinkamiausią šildymo būdą bei šilumos šaltinį. Židiniai bei krosnelės yra galimi pasirinkimai.

Ką rinktis savo namų šildymui?

  • Židinys, tai netik šilumos šaltinis, bet ir dailus interjero elementas. Židiniai gaminami iš ketaus ar plieno. Jie gali būti skirti pagrindiniam ar papildomam namų šildymui.

  • Židiniu galima apšildyti nedideles patalpas arba didelę atvirą erdvę.

  • Ketaus židiniai yra ilgaamžiai bei patvarūs, jie taip pat skleidžia jaukią šilumą ir nuo paties korpuso.

  • Plieniniai židiniai turi platesnį dizaino pasirinkimą. Jie turi dvigubas sieneles ir kitų naudingų funkcijų. Kai kurie plieniniai židiniai gali būti jungiami prie centrinės šildymo sistemos.

  • Norintiems sėdint svetainėje jaukiai žiūrėti į liepsną, turėtų patikti biožidiniai. Jie kūrenami biokuru, todėl neteršia aplinkos. Taip pat šie židiniai yra kompaktiški ir skleidžia papildomos šilumos patalpai. Jie gali būti pakabinami, įmontuojami arba pastatomi.

  • Norintiems derinti jaukumą, patogumą ir skaitmenines technologijas, siūlomi dujiniai židiniai, kuriuose galima matyti degančią ugnį, o taip pat telefonu ar planšete nustačius temperatūrą, reguliuoti patalpų šilumą bei sutaupyti dujų.

  • Krosnelės yra patogios bei kompaktiškos. Jomis patogu šildyti nedideles ar didesnes namų erdves. Jos gali būti kūrenamos malkomis, briketais ar granulėmis. Galima rinktis krosnelę su kaitlente ar orkaite arba iškart su orkaite bei kaitlente.

Maloni namų šiluma, tai vienas iš komforto elementų. Tinkamas šilumos šaltinis ne tik šildo namus, bet ir gali tapti jų interjero stiliaus akcentu. Tokią galimybę teikia platus židinių bei krosnelių apdailos asortimentas, kurio dėka šilumos šaltinis gali būti lengvai integruojamas į bendrą namų interjerą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: