Ieškoma galimybių senjorams leisti prekiauti gėlėmis, mezginiais ir kitomis prekėmis
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 9 d. Kauno apskrities policija inicijavo susitikimą ir diskusiją dėl vyresnio amžiaus žmonių daromų prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimų (turgaviečių, prekybos centrų prieigose bei kitose viešose vietose).

Susitikime dalyvavo Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas Z. Abramavičius, Tarybos narys V. Gudėnas, seniūnai, Kauno miesto turgaviečių, bendruomenės centrų atstovai bei policijos pareigūnai.

Policijos pareigūnų iniciatyva buvo pasiūlyta svarstyti galimybes Kauno mieste leisti vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems mažas pajamas prekiauti gėlėmis, mezginiais, pačių užaugintomis daržovėmis viešose vietose, gavus iš seniūnijos pažymą apie gėlių, daržovių ir vaisių auginimą privačiuose sklypuose (pažyma apie faktinę padėtį).

Diskusijoje pasisakė Kauno miesto turgaviečių administracijos atstovai, kurie sutiko, kad socialiai remtini žmonės, prekiaujantys tam, kad išgyventų, leisti nemokamai arba už simbolinį (1-2 litų) mokestį prekiauti turgaviečių teritorijose gėlėmis, mezginiais, pačių užaugintomis daržovėmis.

Išimtis nebūtų taikoma prekiaujantiems maisto produktais (kiaušiniais, pieno produktais, mėsa ir kitais maisto produktais). Iš jų turgaviečių administracija ir ateityje reikalaus maisto kokybę patvirtinančių dokumentų, kadangi jie yra atsakingi už jų turgavietėse parduodamo maisto kokybę.

Kauno miesto Tarybos narys V. Gudėnas išsakė nuomonę, kad savivaldos funkcijos perduotos seniūnijoms, todėl seniūnai turėtų susitikti su turgaviečių administracija, kad turguose būtų nustatytos vietos, kur vyresnio amžiaus žmonės, parduodantys pačių užaugintas gėles, daržoves, savo mezginius, galėtų prekiauti, taip pat Kauno miesto Taryba galėtų spręsti, kokiose kitose viešose vietose ir kokiomis prekėmis senjorams būtų leidžiama prekiauti.

Kauno apskrities policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas R. Stukas akcentavo, kad policijos pareigūnai privalo užtikrinti įstatymų vykdymą, todėl svarbu ieškoti būdų, kaip įteisinti vyresnio amžiaus žmonių, turinčių mažas pajamas ir prekiaujančių savo užaugintomis gėlėmis ar mezginiais prekybą viešose vietose Kauno mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: