(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 28 dieną šioje ligoninėje įvyko Pacientų gerovės projekto pirmojo etapo pabaigtuvės, kuriose apsilankė ir ligoninės steigėjos, Kauno miesto savivaldybės atstovai: meras Andrius Kupčinskas, jo pavaduotojai Loreta Kekienė, Algimantas Kurlavičius, Tarybos narė Loreta Kudarienė, administracijos direktorius Vygantas Gudėnas, jo pavaduotojas Zenonas Abramavičius, Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus ir kt.

Jie apžiūrėjo renovuotas palatas, išklausė ligonių vertinimus ir susipažino su artimiausias šios gydymo įstaigos investiciniais planais.

Pirmadienį ligoninė gavo Lietuvos sveikatos ministro Raimondo Šukio pasirašytą dokumentą, kuriuo pranešama, kad Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninei skiriama Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Tokios naujienos per 100-metį perkopusi Raudonojo Kryžiaus ligoninė jau seniai laukė.

„Keturi milijonai litų bus skirta ligoninės Traumatologinio punkto (poliklinikos) renovacijai. Pusė šių lėšų teks pastato pirmąjį aukštą pertvarkysiantiems statybininkams, o už kitus 2 mln. bus įsigyta punktui reikalingos medicininės aparatūros. Bus perplanuotos ir atnaujintos ligonių priėmimo patalpos, kabinetai, įrengtos 2 modernios operacinės”, – sako ligoninės direktorius (vyriausiasis gydytojas) Kęstutis Mazurkevičius.

„Gal tokiomis reikšmingomis sumomis, kokios ateina iš Europos Sąjungos fondų, savivaldybė šiandien ir negali pagelbėti atsinaujinti savo įsteigtai ligoninei, bet kiek galim, tiek prisidedame. Šiemet paskyrėme per 200 tūkst. litų vieno iš korpusų stogui suremontuoti, anksčiau buvo skirta pinigų kompiuterinei įrangai. Realu, kad investicijoms „pralaužus barjerą”, ateis į šią ligoninę daugiau lėšų iš Europos fondų. Ligoninė jų tikrai verta”- sakė meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas džiaugėsi, kad dabar visiems bus aišku, jog gąsdinimai, kad Savivaldybė šią įstaigą uždarys, o jos statinius parduos, neturi jokio pagrindo, todėl pats metas politikams ar medikams nustoti vieniems kitus gąsdinti.

Šiandienos realybė – graži ligoninės ateitis. Išgražėjusios palatos Vidaus, Nervų ligų ir Traumatologijos skyriuose – tik darbų pradžia Raudonojo Kryžiaus ligoninėje. Ši ligoninė pacientams lengvai pasiekiama, yra patogioje vietoje.

Miesto Tarybai balandžio mėnesį priėmus l sprendimą dėl ligoninių sujungimo kilo triukšmas, bet dabar visiems aišku, kad abi ligoninės galės ramiai tęsti darbą ir teikti paslaugas kauniečiams.

„Mums labai džiugu, kad pagaliau suprasta, jog to didžiulio pacientų srauto, kurį dabar kiekvieną parą (ir taip ištisus metus) priima mūsų ligoninės Traumatologinis punktas, niekas kitas Kaune neperims. Nei dabar, nei po kokių 5 metų, kai Kauno universitetinės klinikos pasistatys Mišrių traumų centrą, apie kurį seniai kalbama. Todėl galime garantuoti, kad pirmą kartą pas mus ateinantys tokie nemaži europiniai pinigai mūsų gydymo įstaigoje tikrai bus panaudoti prasmingai ir duos daug naudos pacientams”, – sakė ligoninės administratorius terapijai dr. Alfredas Bagdonas.

Ligoninė gauna paramos iš Vokietijos, yra gerų draugų ir Lietuvoje. Rėmėjai padovanoja patalynės, baldų. Tokiu būdu jie padėkoja už gerą gydymą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: