Informacija apie valstybės vėliavos iškėlimą
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Teisės departamento Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai primena, kad vadovaujantis LR Valstybinės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo 5 str. 2d. Lietuvos valstybės vėliava keliama švenčių dienomis:

Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną,

Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės dieną,

Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Lietuvos valstybės vėliava keliama prie, virš ar ant šių pastatų: prie valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ar organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, gyvenamųjų namų.

Valstybinė vėliava iškeliama nuo 7 val. iki 22 val.

Taip pat primename, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse, t.y. 188 (1) straipsnyje yra numatyta atsakomybė už Lietuvos valstybinės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimus: įspėjimas arba bauda įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 10 iki 30 litų (pažeidus antrą kartą – nuo 30 iki 60 litų), o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 30 iki 60 litų ( pažeidus antrą kartą – nuo 60 iki 120 litų).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: