(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ūkio ir teisingumo ministrai siūlo Vyriausybei reformuoti visas verslą kontroliuojančias institucijas ir, optimizavus funkcijų ir atsakomybių pasiskirstymą, radikaliai sumažinti jų skaičių.

„Šiandien Lietuvoje veikia 152 verslą prižiūrinčios institucijos. Tai reiškia, kad vieną verslo subjektą teoriškai prižiūri 152 inspektoriai, dažnai tikrinantys, kaip įmonė vykdo vieną ir tą patį reikalavimą“, — teigia ūkio ministras D. Kreivys. Jis tvirtina, jog dėl didelio išskaidymo funkcijos atliekamos neefektyviai – kai kuriose srityse kontrolė dubliuojama, kai kuriose nevykdoma visai.

D. Kreivio manymu, neracionali verslo kontrolės sistema sukuria didelę nereikalingą naštą verslui. „Iš 152 verslą kontroliuojančių institucijų turėtų likti perpus mažiau, o teisė inspektuoti ir tikrinti, kaip įmonės vykdo įsipareigojimus, turėtų būti suteikta ne daugiau nei 10 institucijų,“ – sako D. Kreivys.

Vyriausybės pasitarime D. Kreivys ir teisingumo ministras R. Šimašius siūlė suburti darbo grupę, kuri iki gruodžio 10 d. parengtų pasiūlymus dėl kontroliuojančių institucijų funkcijų ir struktūros optimizavimo. Ministrai siūlo, jog kontroliuojančios institucijos išskirtų prioritetines sritis, kur pavojingos ir rizikingos sritys būtų tikrinamos labiau ir čia būtų koncentruojami resursai. Taip būtų racionalizuotos funkcijos ir panaikinti dubliavimai.

D. Kreivys ir R. Šimašius taip pat siūlo, kad visos tikrinimo funkcijos būtų sutelktos pagal temines sritis į kelias institucijas. Taip sumažėtų institucijų, kurios vykdo kontrolę, sumažės patikrinimų skaičius, nes verslas bus tikrinamas kompleksiškai.

Ūkio ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: