(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Nuo kovo mėnesio „Girstučio” sporto centro vyksta rekonstrukcijos darbai. Ketvirtadienį Kauno sporto centre vykstančius darbus apžiūrėjo miesto meras Andrius Kupčinskas kartu su Savivaldybės administracijos darbuotojais.

„Girstučio” sporto centro rekonstrukcija kainuos 19,3 mln. litų. Po rekonstrukcijos bus sutvarkytas vienintelis Kaune 50 m ilgio baseinas, nebeliks lengvosios atletikos maniežo, kuris nebeatitinka tarptautinių reikalavimų. Vietoj jo atsiras naujas 25 m ilgio keturių takų baseinas, kuris puikiai tiks plaukikams apšilti prieš varžybas. Taip pat ketinama įrengti mažą baseiną su cirkuliacinėmis voniomis bei pirčių kompleksą.

„Girstučio” sporto centro rekonstrukcijos darbus atlieka UAB „Sienojus”, veikianti jungtinės veiklos sutartimi su UAB „Kamesta”. Rekonstrukciją ketinama baigti per dvejus metus.

„Šiuo metu darbininkai ardo pastatą. Buvo nuardytas bei naujai uždengtas stogas. Ruošiame statybos darbų projektą ir pradėsime jau esminius rekonstrukcijos darbus”, – sakė statybų projekto vadovas Mindaugas Žarskus.

Darbų rangovas „Sienojus” taip pat užsakė visas reikalingas ekspertizes įvertinti konstrukcijų, armatūros stiprumą. Šiuo metu yra ruošiame keli darbų projekto variantai su visais paskaičiavimais.

„Girstučio” baseinas nebuvo eksploatuojamas daugiau nei 15 metų. Nereikėtų stebėtis, kad pastato būklė nėra gera, visur galima rasti korozijos šaltinių. Šiuo metu laukiame, kol rangovas pateiks statybos darbų projektą su tikrais skaičiais. Pagal techninį projektą yra numatytos rezervinės lėšos, jeigu projektą tektų šiek tiek koreguoti. Jeigu rangovui neužteks esamos sumos, teks skelbti naują konkursą. Mums svarbiausia, kad rangovas laiku atliktų visus numatytus darbus ir įsisavintų visas skiriamas lėšas, neiškiltų problemos kitais metais gauti paramą iš valstybės”, – teigė meras A. Kupčinskas.

Šiais metais atliekamiems „Girstučio” sporto centro rekonstrukcijos darbams yra numatyta 5,3 mln. litų. 1 mln. litų skirta iš Valstybės investicijų programos, o likusias lėšas Savivaldybė skolinosi.

Rekonstrukcijos darbai nestovi vietoje, tačiau truputį atsilieka nuo grafiko. Kaip teigė rangovai, iki metų pabaigos ketinama prisivyti darbų grafiką.

Centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius džiaugėsi, kad po rekonstrukcijos sporto kompleksu galės naudotis ne tik sportininkai, bet ir visi kauniečiai.

Vilija Žukaitytė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: