© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

“Islamo valstybės” grupuotė trečiadienį paskelbė apie įvykdytą dviejų įkaitų egzekuciją – kino ir norvego, kurių išpirkos buvo pareikalauta prieš du mėnesius; apie tai ji pranešė savo anglų kalba leidžiamame internetiniame leidinyje.

“Dabiq” žurnale paskelbtose nuotraukose matyti, kaip skelbiama, kruvini Fano Jinghui (Fano Dzinghui) ir norvego Ole-Johano Grimsgaard-Oftsado (Ole-Johano Grimsgoro-Oftsado) kūnai.

Greta įdėtos dviejų užrištomis akimis įkaitų nuotraukos, darytos, matyt, prieš egzekuciją.

Ant vienos iš nuotraukų yra antspaudo pavidalo užrašas “Mirties bausmė įvykdyta po to, kai juos paliko kafirų (musulmonų tikėjimo neišpažįstančių žmonių) šalys ir organizacijos”.

Kaip jie buvo nužudyti, nežinoma, bet jų kruvinos galvos atrodo kaip būtų sušaudytos.

Šis “Islamo valstybės” leidinys yra jau 12-tas ir vienas iš daugelio kitų šios džihadistų organizacijos keliomis kalbomis platinamos žiniasklaidos priemonių.

F.Jinghui ir O-J.Grimsgaard-Oftsadas anksčiau buvo parodyti šio žurnalo rugsėjo numeryje, kuriame reikalauta išpirkos už šiuos įkaitus.

Nei tada, nei dabar nenurodyta, kaip jie buvo sučiupti, laikomi, nužudyti.

Žinoma, kad 50-metis F.Jinghui buvo konsultantas, o 48-erių O-J.Grimsgaard-Ofstadas susijęs su Trondheimo universitetu.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: