Iškilminga Ringaudų seniūnijos vėliavos šventė
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 11 d. Ringaudų seniūnija, Kultūros centras, Tabariškių bažnyčia bei Bendruomenės centras sukvietė seniūnijos gyventojus į Ringaudų seniūnijos vėliavos šventę.

Tabariškių bažnyčioje vyko vėliavos šventinimo ceremonija bei minimi švč. Mergelės Marijos vardo atlaidai. Po iškilmių bažnyčioje šventės dalyviai pasuko Tabariškių klebonijos tvenkinio link, kur bendruomenės laukė šventinė programa.

„Be valstybės vėliavos, turime rajonų, seniūnijų, universitetų, draugijų, visuomeninių organizacijų, net ir giminių vėliavas. Visas jas vienija istorinė praeitis ir garbė. Šiandien į gausų Lietuvos ir Kauno rajono vėliavų būrį priimame ir Ringaudų seniūnijos vėliavą“, – susirinkusiems sakė šventės globėjas, Kauno rajono savivaldybės meras.

Herbo etaloną parengęs dailininkas Rolandas Rinkūnas papasakojo apie vėliavos simbolių reikšmę. Ringaudų seniūnijos seniūnas Viktoras Petravičius Ringaudų seniūnijos vėliavą įteikė Kauno r. savivaldybės merui V. Makūnui, kad ji plazdėtų tarp kitų rajono seniūnijų vėliavų, o mažos simbolinės seniūnijos vėliavėlės buvo padovanotos bendruomenei.

Seniūnas pasidžiaugė, kad daugėja gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkų: padėkos raštai įteikti Ryčiui Padegimui ir jo kaimynams už gražiausiai-geriausiai tvarkomą gyvenamą vietovę, Salomėjai ir Kęstučiui Kriščiūnams – už gražiausiai-geriausiai tvarkomą sodybą, Birutei Pranciškai Barzdienei – už gražiausiai-geriausiai tvarkomą namo sklypą, Viktorui ir Irenai Pranckiečiams – už gražiausiai-geriausiai tvarkomą gyvenamą vietovę. Bendruomenę su švente pasveikino Bendruomenės centro pirmininkas S. Imbrasas, A. Stulginskio universiteto rektorius prof. dr. A. Maziliauskas bei asociacijos „Slėnis Nemunas“ direktorius prof. A. Kusta.

Gausiai susirinkusią seniūnijos bendruomenę šventiniame koncerte džiugino Merūno Vitulskio balsas, Kauno muzikos ansamblio „Ainiai“ (vad. J. Urbonas) dainos, Radži, Kauno rajono Babtų kultūros centro pučiamųjų orkestro „Algupys“ (vad. J. Girnius) koncertas.

Vakarop ir jauną, ir seną išjudino nuotaikinga Ringaudų kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Ringutis“ (vad. L. Apuokienė), kapelos „Šaipokai“ (vad. D. Ivanauskas), folkloro ansamblio „Ringauda“ (vad. M. Pečiulis) įsukta vakaronė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: