(c) V.Knyzelio/LFF.lt

Didysis futbolas sugrįžo į Tauragę. Sekmadienį, rugsėjo 18 d., iškilmingoje šventėje atidarytas iš pagrindų atnaujintas Tauragės „Vytauto“ stadionas, kuriame po ilgos pertraukos namų rungtynes A lygoje žaidusi vietos „Tauro“ komanda nudžiugino savo žiūrovus gražia pergale prieš „Šiaulių“ ekipą.

LFF dovanoja dvi dirbtinės dangos aikštes

Šį rudenį pasibaigus pirmajam rekonstrukcijos etapui „Vytauto“ stadione įrengta nauja, 2400 žiūrovų tribūna su pagalbinėmis patalpomis ir stogu, kuris uždengs apie 500 sėdimų vietų. Iš viso po rekonstrukcijos stadionas talpina 3000 žiūrovų.

Šventiniame atidaryme Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius dėkojo visiems, prisidėjusiems prie stadiono rekonstrukcijos ir bendrų futbolo tikslų, kurie numatyti Lietuvos futbolo strategijoje 2010-2020 metams. Per šį laikotarpį bus siekiama, kad panašius stadionus turėtų 15 šalies miestų.

„Malonu dalyvauti šventėse tokiomis progomis. Gerai suprantame, kaip sunku atlikti tokius darbus ir kiek reikia investicijų, todėl LFF remia kiekvieną iniciatyvą ir tuo labai džiaugiasi. Naujas stadionas – tai žingsnis į priekį visam Tauragės futbolui. Tikiuosi, kad šis atidarymas šiemet bus ne paskutinis ir senajame stadione galėsime džiaugtis nauja dirbtinės dangos aikšte, kuri ypatingai pasitarnautų miesto vaikams ir mėgėjams“,- sakė L. Varanavičius.

Nauja aikštė Tauragės senajame stadione bus įrengta pagal LFF 10-ies standartinių dirbtinių dangų projektą. Dar viena aikštelė – su LFF dovanota naudota nepilnų matmenų dirbtine danga – jau atkeliavo į Tauragę.

Naujojo stadiono atidarymo metu LFF prezidentas įteikė padėkas ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės marškinėlius Tauragės rajono savivaldybės atstovams, futbolo klubo „Tauras“ dalininkams, ilgamečiam miesto futbolo treneriui ir puoselėtojui Jonui Stažiui, taip pat padovanojo futbolo kamuolių vaikų komandomis.

Rekonstravo su nedideliu biudžetu

Tauragės rajono savivaldybei priklausančio stadiono rekonstrukcija oficialiais duomenimis kainavo 4,2 milijono litų. Daugiau nei pusę – 2,5 milijono litų – pavyko įsisąvinti iš Europos sąjungos fondų, o 1,2 milijono skyrė Tauragės savivaldybė.

Tauragės meras Pranas Petrošius džiaugėsi, kad pavyko atnaujinti stadioną nepaisant to, kad rekonstrukcijos biudžetas buvo nedidelis.

„Labai džiugu, kad pagaliau tauragiškius galima išvysti naujo stadiono tribūnoje. Šis stadionas turi ilgą istoriją, per kurią buvo ir malonių akimirkų, ir nusivylimų. Galbūt buvo manančių, kad nesugebėsime pabaigti šios rekonstrukcijos, nes turėjome palyginus nedaug lėšų, tačiau vis dėlto pavyko. Stadionas – visų rajono žmonių turtas. Tikiu, kad galėsime džiaugtis futbolo ir kitų sporto šakų pasiekimais“, – sakė P. Petrošius.

Šventės metu pristatyti visų Tauragės sporto šakų atstovai, vyko Tauragės aeroklubo ir Tauragės krašto Ugnies choro pasirodymai. Renginio dalyviai galėjo dalyvauti LNK televizijos labdaringame projekte „Auksinė širdis“ ir paaukoti Tauragės rajone gyvenančiai, be tėvo likusiai daugiavaikei šeimai.

Stadiono atidarymą vainikavo A lygos 26-ojo rungtynės tarp Tauragės „Tauro” ir „Šiaulių” komandų. Gausiai susirinkusių žiūrovų džiaugsmui aikštės šeimininkai – kurie savo aikštėje žaidė po 486 dienų pertraukos – pademonstravo atakuojantį bei rezultatyvų futbolą ir nepaliko vilčių svečiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: