Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, liepos 5 d., Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos auklėtiniai davė jaunojo kario priesaiką.

„Sveikinu jaunuosius karius, nusprendusius žengti šį svarbų žingsnį. Kario priesaika jauno žmogaus gyvenime yra pirmas išskirtinės reikšmės aktas jam, jo artimiesiems ir visai pilietiniai visuomenei”, – ceremonijos metu teigė Generolo Povilo Plechavičiaus jaunojo kario mokyklos direktorius Viktoras Daunys.

Iš viso ceremonijoje dalyvavo ir priesaiką davė 46 Generolo Povilo Plechavičiaus jaunojo kario mokyklos mokiniai. Įteikdamas antpečius ir sveikindamas jaunuosius karius, Kauno miesto meras palinkėjo jiems visada puoselėti meilę savo Tėvynei, savo artimui, o jaunųjų karių tėveliams padėkojo už pilietišką vaikų auklėjimą.

Po priesaikos ir antpečių įteikimo ceremonijos jaunuosius karius palaimino Įgulos bažnyčios karo kapelionas kunigas Tomas Karklys. Šventės dalyviai ir svečiai taip pat turėjo progą apžiūrėti prieš kelias dienas Vytauto Didžiojo karo muziejus atidarytą atnaujintą Ginklų istorijos ekspoziciją „Šarvų ir ginklų evoliucija”.

1994 m. įsteigtoje Jaunojo kario mokykloje jaunieji kariai įgyja specialiosios ir bendrosios taktikų, teisės, topografijos, šaudybos ir ginklų pažinimo, alpinizmo ir speleologijos, savigynos, buriavimo ir irklavimo, rikiuotės ir fizinio parengimo bei šuolių su parašiutu žinių ir įgūdžių. Nemažai buvusių mokyklos auklėtinių sėkmingai studijuoja Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Mykolo Romerio universitete ir sieja savo ateitį su karine tarnyba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: