(c) Ramūno Šimansko archyvo nuotr.

Birželio 15 d. 19 val. antradienį Kauno mažajame teatre – išskirtinis premjerinis spektaklis „Mylimiausi“. Specialiai į premjerą iš Hamburgo atvyksta švaicarų aktorė ir dramaturgė, pjesės „Mylimiausi“ autorė Laura de Weck, kuri po spektaklio bendraus su žiūrovais ir pasidalins įspūdžiais.

Laura de Weck, žinomo publicisto Roger de Weck dukra. Augo Paryžiuje, Hamburge ir Ciuriche. 2005 metais baigė Teatro ir muzikos menų akademiją Ciuriche. Nuo 2007 metų dirbo Hamburgo „Schauspielhaus“ teatre, aktorių ansamblyje. Pjesės „Mylimiausi“ premjera įvyko 2007 metų kovo 29 dieną Bazelio nacionaliniame teatre, premjerą pastatė šveicarų teatro veteranas – 78 metų Bazelio nacionalinio teatro režisierius Werner Duggelin. Pagal pjesę „Mylimiausi“ taip pat buvo pastatyti spektakliai Europoje, JAV, Rusijoje, o 2010 metais spektaklis pastatytas Kauno mažajame teatre.

Savo pirmojoje pjesėje „Mylimiausi“ šveicarų aktorė ir dramaturgė Laura de Weck piešia neįtikėtinai greitą ir ritmingą šiuolaikinės kartos, trokštančios naujų potyrių, besiilginčios meilės, ieškančios prasmės ir išgyvenančios nuolatinį netikrumą, portretą.

Spektaklio herojai yra šiandieninis jaunimas – studijuojantis, ieškantis prasmės, siekiantis įgyvendinti savo svajones ir vizijas. Tai būsimi teisininkai, filosofai, aktoriai, patikintys savo jausmus, emocijas, meilės prisipažinimus šiuolaikinei technologijai. Tai SMS karta, statanti savo ekrano bažnyčią. SMS žinutės – jų maldos, rūpesčiai, iliuzijos ir troškimai. Virtualios realybės ir rūsčios gyvenimo tikrovės konfliktas.

„Kuo daugiau patiri – tuo daugiau turi“, – toks vienos herojės devizas, teigia režisierius Vytautas Balsys. Tai ir yra šiandieninės žmogaus tragedijos ašis, apie kurią sukasi spektaklio veiksmas. Laura de Weck teigia gyvenima, nors pjesės finalas liūdnas.

Spektaklyje vaidmenis kuria – Saulius Bagaliūnas, Remigijus Endriukaitis, Joana Gimberytė-Juronė, Edita Niciūtė, Miglė Pauliukaitytė, Ramūnas Šimukauskas, kompozitorius – Antanas Jasenka, dailininkas – Artūras Šimonis.

Kauno mažojo teatro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: