kleckas.lt archyvo nuotr.

Sunkūs laikai atėjo tikriems patriotams ir patriotėliams… Lietuvą puola visokiausi išsigimėliai ir mūsų krašto niekytojai. Jie ne tik nori užgrobti mūsų žemes ir užteršti mūsų vandenis, bet ir pavogti ir lytiškai išniekinti mūsų vaikus. Mūsų lietuviškos šaknys ir istorija – svarbus jų atakos objektas, o pagrindinis tikslas – paversti mūsų tautą musulmonišką sekta, pilna nusikaltėlių nigerių…

Jeigu jums tokia retorika atrodo juokinga, tai tikriausiai nesate susidūrę su kokiu nacionalistu ar tautininku. Tokia retorika – tai visiškai rimtas ir nuolat ginamas jų požiūris. Kad ir kaip neįtikėtinai tai atrodytų, bet tai tiesa.

Įvairiems dešiniesiems radikalams šie metai bus tikrų iššūkių laikotarpis. 2010 m. visos nacionalistinės ir kitokios organizacijos labai griežtai pasisakė prieš homoseksualų eitynes. Dėl didelio visuomenės nepritarimo ir pavojaus dalyviams, eitynės nebuvo įleistos į Gedimino prospektą ir buvo nukeltos į Upės gatvę, kur buvo galima užtikrinti maksimalią apsaugą nuo riaušininkų ir įvairių mažapročių asmenų, kurie sužalojo niekuo dėtus policininkus ir fotografus.

Šioje vietoje reiktų pabrėžti, kad aš esu išskirtinai už leidimą žygiuoti bet kokiems žmonėms – organizuoti eitynes turi teisę absoliučiai visi. Tiek homoseksualai, tiek rusai karo „didvyriai“, tiek nacionalistai ir pan. Nors kartais ir neskani, bet visgi demokratija.

1 iššūkis: „Gyvūlių ūkis“ šiandien – mums leiskite, bet kitiems prašom uždrausti.

Šiais metais nacionalistų, tautininkų, visokių fašistų ir kitokio plauko skandalintojų laukia iššūkis rasti retorinių formų ir rimtų argumentų, kuriais galėtų pagrįsti savo reikalavimą neleisti seksualinėms mažumoms eiti Gedimino prospektu. Įvyko gi toks aukso vertas kuriozas – kovo 11-osios nacionalistų eitynės nukeltos į Upės gatvę. Į „iškrypėlių ir evrosąjūzinių pederastų išniekintą žemę“, kaip pasakytų jie patys. Kovo 11-ąją Gedimino prospekte vyks savivaldybės renginiai, turintys aukštesnį prioritetą nei konkrečios organizacijos pasivaikščiojimas.

Ši situacija jau ir šiaip yra gan komiška. Tačiau dar juokingiau yra tai, jog šiuo metu homoseksualų eitynių organizatoriai stengiasi ir turi daug gražaus laiko dirbti ta linkme, kad liepos mėnesį vyksiančios seksualinių mažumų eitynės atsidurtų Gedimino prospekte. Įsivaizduojate, kaip pakriks smegenys visiems nacionalistams ir tautininkams, kai jiems eiti Gedimino prospektu nepavyko, o baisieji iškrypėliai tokią teisę gaus? Tokiems kaip aš – tai daug gražaus cirko stebint iš pykčio sprogstančių nekentėjų agoniją.

Todėl užmatę diskusiją apie homoseksualų eitynes Gedimino prospekte, padėkite nacionalistams ar šiaip heiteriams priimti šį pirmąjį iššūkį: priminkite jiems jų pačių ir jų patriarchų žodžius. Apie tai, kaip „centrinė miesto gatvė turi būti atvira visiems Lietuvos piliečiams“; apie tai, kaip „savivaldybė neturi teisės reguliuoti susirinkimų teisės“; ir apie tai, kaip pats Julius Panka sakė, kad „Gedimino prospektas – tai pagrindinė visos šalies gatvė“. Visos šalies.

Todėl, brangūs tautininkai, jei reikalaujate drausti homoseksualų eitynes Gedimino prospekte, kitais metais savanoriškai užsidrauskite ten ir savąsias. Nes kitu atveju mėginate žaisti Orvelo „Gyvulių ūkį“. Bent gerai, kad ne fermoje, o tik savo prisisiotoje smėlio dėžėje.

2 iššūkis: verčiantis raudonuoti ir jį ignoruoti. Nes tyrimai galioja tik tada, kai jie parankūs.

2013 m. vasario mėn. Spinter tyrimų atliktoje apklausoje net 44,5% respondentų išreiškė nepritarimą patiems nacionalistams. O tiksliau – jų eitynėms. Eitynės, kurios, anot nacionalistų, turi rodyti pavyzdį visai Lietuvai ir nešti tikro patriotizmo dvasią ir vertybes, nepatinka beveik pusei Lietuvos gyventojų. Skanduotėms nepritaria netgi 57,4%. Tai aiškus ženklas, jog nemaža dalis tautos tokių nacionalistinių renginių nenori.

Pernai metų tyrimuose, šias eitynes kaip gėdą Lietuvai apibūdino 44,4% respondentų. Kaip matome, skaičius stabilus. Palaikančių eitynes ir jų diegiamas vertybes – 18,4%. Pernai tokių žmonių buvo 13,3% – galima sakyti, kad skaičius padidėjo dėl normalesnės klausimo formuluotės, bet negalima atmesti ir faktoriaus, jog tautininkai šiek tiek padirbėjo ties viešaisiais ryšiais ir eitynių įvaizdžiu.

Todėl padėkite įvairaus plauko nacionalistams ir tautinių pažiūrų žmonėms priimti antrąjį šių metų iššūkį. Kai tik pamatysite kur nors kokį piktą nacionalistą, caps lock’u rėkiantį, kad seksualinių mažumų eitynes reikia uždrausti, nes joms nepritaria „dauguma žmonių“ – priminkite jiems labai aiškų faktą: nacionalistų eitynėms taipogi nepritaria dauguma žmonių. Ir jas netgi vadina „gėda Lietuvai“.

Ar jau knieti nagai ištraukti „argumentą“ apie tai, kaip iškrypėliški paradai pažeidžia Konstituciją, todėl turi būti draudžiami? Na, žiūriu, žiūriu ir dar pažiūriu aš į tas 2010 metų eitynes ir niekaip nesuprantu, kur ten iškrypėliai ir nusikaltėliai. Gal mano vaizduotė ne tokia laki.

Todėl, brangūs tautininkai, jeigu reikalaujate uždrausti seksualinių mažumų eitynes, nes jos prieštarauja tautos nuomonei… Pareikalaukite uždrausti ir savąsias kovo 11-osios eitynes. Nes tauta joms irgi prieštarauja. Tai pirmyn, vardan lygybės ir garbingumo. Būkite sąžiningumo pavyzdžiai savo vaikams ir visai tautai.

Užjauskite ir mylėkite

Težino visa Lietuva, jog Lietuvos nacionalistai – už teisę visiems žygiuoti laisvai – ir žygiuoti tik Gedimino prospekte!

Iš tiesų tai apima šioks toks ironiškas gailestis dėl tokių radikalios dešinės organizacijų nesėkmių. Atrodė, kad jie visai rimtai ėmėsi įvaizdžio, visuomenė pradėjo žiūrėti palankiau, jų gretos didėjo. Ir staiga pasirodė, jog jų požiūris ir iškreiptos vertybės Lietuvai yra nepriimtinos. Todėl užjauskite – jiems greitu metu gali reikėti daug meilės, kad širdis neplyštų, lyg praradus brangų vaikystės žaislą.

Tiek tautininkai ar nacionalistai, tiek kairieji radikalai, tiek seksualinės mažumos Lietuvoje yra labai panašiai nemėgstami. Ir kažkaip nujaučiu, kad iš šių paminėtų trijų grupių tik viena netolimoje ateityje bus vis labiau toleruojama ir priimama į visuomenę. Kuri – patys gerai suprantate. Juk ir Lietuva mažais žingsniais juda į priekį.

Taigi, pirmyn priminti dešiniesiems radikalams jų šiųmetinius iššūkius. Tegu pastovi už savo garbę. Kad tik cirkas nesibaigtų ir mums būtų kuo linksmiau.

Originalus įrašas tinklaraštyje Buržujaus rašinėliai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: