© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Italijos Senatas antradienį paskelbė, kad lapkričio 27 dieną balsuos dėl to, ar atimti iš buvusio premjero Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) senatoriaus kėdę pagal įstatymą, kuriuo nuteistiems asmenims draudžiama dirbti parlamente.

Išmetimas iš Senato po jam paskelbto nuosprendžio dėl mokestinio sukčiavimo reikštų, kad S.Berlusconi parlamente nebus pirmą kartą nuo 1994 metų, kai šis žiniasklaidos ir statybų magnatas pirmą kartą įsiveržė į Italijos politikos sceną.

Jo centro dešinės partija “Laisvės tauta” (PDL) iškart paskelbė apeliaciją, bandydama atitolinti momentą, kai politinė giljotina nukris ant vyro, du pastaruosius dešimtmečius dominavusio Italijos valstybės reikalų srityje.

Specialus įvairių partijų Senato komitetas, kuriame dominuoja ekspremjero oponentai, praėjusį mėnesį rekomendavo išmesti jį iš parlamento.

Dėl to turi balsuoti visas Senatas, bet 77 metų S.Berlusconi šalininkai jame sudaro mažumą.

S.Berlusconi buvo skirta vienų metų kalėjimo bausmė, kai Aukščiausiasis Teismas rugpjūčio 1 dieną atmetė jo paskutinę apeliaciją mokestinio sukčiavimo byloje ir nulėmė pirmąjį galutinį apkaltinamąjį nuosprendį ilgoje jo teisinių bėdų sagoje.

Jam taip pat buvo uždrausta dvejus metus dirbti valstybės postuose ir tai reiškia, kad nepriklausomai nuo Senato balsavimo rezultatų jis vis tiek tikriausiai praras savo vietą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: