© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Indonezijos valdžia antradienį dėl vieno vulkano išmestų pelenų debesies buvo priversta uždaryti Balio tarptautinį oro uostą ir laikinai atšaukti skrydžius į šią turistų pamėgtą salą.

Pareigūnų sprendimu, “Ngurah Rai” tarptautinis oro uostas uždaromas keturioms valandoms, iki 11 val. 30 min vietos (17 val.30 min. Lietuvos) laiku, siekiant įvertinti pavojų, kurį lėktuvams gali sukelti didžiulis pelenų debesis, pakibęs virš Rindžanio ugnikalnio, esančio gretimoje Lomboko saloje.

Pasak oro uosto vadybininko, padėtis bus pakartotinai vertinama vėliau vakare, tačiau jeigu sąlygos nepagerės, oro uostas ir toliau gali likti uždarytas.

“Jeigu bus kokia nors galimybė (vėl atidaryti oro uostą), aš taip ir padarysiu, bet jeigu ne – jis liks uždarytas”, – sakė Trikora Harjo (Trikora Hardžo) naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad kol kas negali tiksliai nurodyti atšaukiamų skrydžių skaičiaus.

Australijos oro linijos “Virgin Australia” ir “Jetstar” dėl skrydžiams nepalankių sąlygų atšaukė savo antradienio skrydžius, o “Virgin” atšaukia ir trečiadienio keliones.

“Jetstar” rekomenduoja bilietus skrydžiams iš Balio salos ir į ją įsigijusiems keleiviams net nevykti į oro uostus iki kito pranešimo. O “AirAsia” pranešė apie kelių savo skrydžių “pakoregavimą” dėl laikino oro uosto uždarymo.

Per patį turistinio sezono įkarštį liepą iš kito vulkano išsiveržęs pelenų debesis kelioms dienoms buvo įkalinęs keleivius Balio saloje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: