(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vietos savivaldos 90-ojo jubiliejaus proga ketvirtą kartą geriausios Lietuvos savivaldybės apdovanotos jubiliejinėmis Auksinėmis krivūlėmis, o vietos savivaldai ir jos plėtrai nusipelnę fiziniai asmenys – Auksinės krivūlės Riterio apdovanojimu. Šiemet du apdovanojimai atkeliavo į Kauną.

Kauno miesto savivaldybė pripažinta inovatyviausia. Jai įteikta Ūkio ministerijos bei Lietuvos savivaldybių asociacijos Auksinė krivūlė. Kaunas šioje nominacijoje aplenkė Vilniaus ir Druskininkų savivaldybes. Kaunas įvertintas už sporto rūmų Nemuno saloje statybų pažangą, elektroninio bilieto projektą ir siekius įgyvendinti perspektyvius „Santakos slėnio” bei Kauno oro parko projektus.

Auksinės krivūlės Riteriu tapo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Petras Bingelis. Kauno valstybinio choro vadovas P.Bingelis yra Pažaislio muzikos festivalio meno vadovas, Lietuvos ir pasaulio lietuvių dainų švenčių vyriausiasis dirigentas, Lietuvos muzikos akademijos choro dirigavimo katedros profesorius.

2009 metų laureatai buvo apdovanoti ne tik jubiliejinėmis Auksinėmis krivūlėmis, bet ir diplomais. Jubiliejines Auksines krivūles sukūrė dizainerė Vaiva Šabrauskaitė, o pagamino UAB „Multiplex”.

Šventėje buvo pagerbti ir ketvirtosios valdžios atstovai – žurnalistai, kurie savo aštrias plunksnas nukreipia ne tik į savivaldos negeroves, bet ir informuoja apie gerus vietos savivaldos darbus, stiprina vietos savivaldą, kaip demokratinės valstybės raidos pagrindą.

Į vietos savivaldos jubiliejaus minėjimą pakviesti savivaldybių tarybų, Prezidentūros atstovai, Seimo ir Vyriausybės nariai, pirmo savivaldybininko, ilgamečio Kauno burmistro Jono Vileišio vaikaitis Gediminas Jonas Tursa ir provaikaitis Gediminas Tursa.

Auksinės krivūlės steigėjai – Lietuvos savivaldybių asociacija ir vienuolika ministerijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: