(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Baigėsi tradicinis, jau 17 metus iš eilės Policijos departamento rengiamas konkursas geriausiems metų sekliams – „Geriausi Lietuvos kriminalinės policijos padalinių pareigūnai”. Per šį konkursą nustatomi ir paskatinami nusikalstamų veikų ir nusikaltimų pėdsakų tyrimą atliekantys Lietuvos policijos pareigūnai, profesionaliai ir operatyviai išaiškinę ir ištyrę nusikaltimus, parodę sumanumą ir iniciatyvą užkardant ir atskleidžiant nusikalstamas veikas.

Konkursui buvo pateikti sudėtingiausių bylų aprašymai, kuriuos vertino speciali policijos generalinio komisaro sudaryta komisija. Pasak vertinimo komisijos pirmininko, policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldo Račkausko, tai labai puiki proga padėkoti geriausiems šalies kriminalinės policijos pareigūnams ir už jų darbą visus metus.

Minint kriminalinės policijos dieną trijų prizinių konkurso vietų laimėtojai bus apdovanoti vardinėmis policijos generalinio komisaro dovanomis bei atitinkamos vietos liudijimais ir diplomais. Tačiau patys kriminalistai svarbiausiu akcentu įvardija simbolinę pypkę. Pareigūnas, turintis tokį reliktą, drąsiai gali save vadinti vienu geriausiu šalies kriminalinės policijos darbuotoju.

I-ą vietą pelnė kauniečiai. Šių metų gegužės mėnesį po trejus metus trukusio operatyvinio tyrimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nuošalioje sodyboje Alytaus r. sav., Simno sen., Metelytės k. surado pogrindinę psichotropinių medžiagų laboratoriją ir nutraukė į tarptautinį organizuotą nusikalstamumą įsijungusio „A” nusikalstamo susivienijimo veiklą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: