G. Dauguvietytė © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras pareiškė užuojautą dėl režisierės, scenarijų ir knygų autorės, aktorės Galinos Dauguvietytės mirties.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, Lietuvai buvo svarbi G.Dauguvietytės asmenybė, savyje talpinusi didelį Lietuvos kultūros klodą, formavusi geriausias Lietuvos televizijos tradicijas.

“G.Dauguvietytė visada puoselėjo aukščiausias moralės vertybes, mokėjo jas drąsiai ginti, žavėjo nuomonės nepriklausomumu ir menininko savitumu”, – rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė savo užuojautoje teigia, kad Lietuvos kultūros ir meno pasaulis neteko išskirtinės asmenybės, kurios talentas žymėjo visą Lietuvos kino ir televizijos epochą.

“Ryški, gaivališka, atvira, trykštanti optimizmu ir be galo mylinti gyvenimą – tokia G.Dauguvietytė visada liks Lietuvos žmonių atmintyje”, – teigia Seimo vadovė.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu pažymėjo, jog G.Dauguvietytė protingai ir žaismingai mokė aplinkinius išminties.

“Ji visa savo esybe rodė kultūros pranašumus – išsilavinęs žmogus geriau supranta pasaulį ir paprasčiau priima likimo smūgius. Ji mokė savo bendraamžius orumo, primindama, jog kiekviena karta įnešė savo indėlį į tautos rūmą. Ji kiekvienam aiškino, kaip rasti džiaugsmus net savo buityje – kaip toje daugeliui įsiminusioje “Petraičių šeimos” laidoje. Tą Ji mokėjo daryti, nes buvo puiki režisierė ir aktorė”, – sakoma premjero užuojautoje.

G.Dauguvietytė mirė eidama 89-uosius metus. Jis buvo ilgametė Lietuvos radijo ir televizijos režisierė ir scenaristė (tarp jos darbų – pirmoji lietuvių situacijų komedija “Petraičių šeimoje”), pati sukūrė epizodinių vaidmenų filmuose.

2004 metais G.Dauguvietytė buvo apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: