(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis savivaldybėje priėmė Izraelio ambasarių Naftali Tamir su ponia. Ambasadorius Kaune lankosi pirmą kartą.

„Mero vardu norėčiau jus pasveikinti atvykus į Kauną. Miesto vadovas negalėjo jūsų priimti, nes yra išvykęs į komandiruotę Briuselyje. Nors šiandien oras nelabai gražus, bet tikimės, kad mūsų miestas jums patiks“, – sakė mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Ambasadorius pasakojo, jog Kaunas Izraelyje yra labai gerai žinomas dėl istorinių momentų, kurie sieja lietuvių ir žydų tautas. „Tai pirmas kartas, kuomet lankausi Kaune. Man yra didelė garbė pamatyti jūsų miestą. Patikinu, jog šiandieninis mano vizitas nėra susijęs vien tik su Tel Avivo „Maccabi“ ir „Žalgirio“ krepšinio komandų susitikimu“, – linksmai nusiteikęs kalbėjo ambasadorius N. Tamir.

Vicemeras R. Mikaitis svečiui plačiau papasakojo apie mūsų miestą, apie pagrindines problemas, su kuriomis susiduria ne tik kauniečiai, bet visi lietuviai – tai ir nedarbas, didelis skaičius emigrantų, maži darbo užmokesčiai ir pan.

„Mūsų šalis susiduria su imigrantų problema, ypač iš Afrikos. Imigrantai yra pigesnė darbo jėga, todėl mūsų jaunimas netenka darbo vietų, be to, labai išaugo kriminalinių nusikaltimų skaičius mūsų šalyje. Taip pat turim ir kitų problemų. Jaunimas nebeišgali susimokėti už būsto nuomą miestų centruose, todėl kraustosi į priemiesčius. Tuomet mums tenka rūpintis viešuoju transportu, miestas skendi kamščiuose, jokios automobilių statymo sistemos nėra, nes neturim visiškai tokių vietų“, – pagrindines problemas vardino ambasadorius.

Mero pavaduotojas svečiams įteikė atminimo dovanėles apie Kauną bei pakvietė ir kitais metais apsilankyti mūsų mieste, nes jau kitais metais Kaune vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas, Tarptautinės Hanza dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: